Engellilere Tanınan Haklar - Son Dakika
Yerel

Engellilere Tanınan Haklar

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Başbakanımız engellileri rahatlattı" dedi.

15.02.2013 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Başbakanımız engellileri rahatlattı" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın engellilere ulaşım ve öğretmenlik hakkıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Gerek belediye otobüslerinde ve gerekse şehirler arası yolculuklarda yaşadığımız sorunlar vardı. Malatya Belediyesi'nin engellilere ücretsiz seyahati imkanı, bazı illerde yüzde 50, bazı ilçe ve belde belediye otobüslerinde ise ücretli binme sıkıntısı vardı. Mesela Akçadağ ve Doğanşehir ilçe belediye otobüsleri, engellilere ne indirimli ne de ücretsizdi. Bu gibi sorunlar ortadan kalkmış oldu" ifadelerini kullandı.

"Başbakanımızın yaptığı açıklamaya göre, engelliler seyahatte artık nereye giderse gitsin elindeki engelli kimlik kartları ile belediye otobüslerinden ücretsiz istifade edebilecekler" diyen Koyun, "Bundan faydalanmak isteyen engelli kardeşlerimizin engelli kartları yoksa en kısa sürede engelli kartlarını almaları gerekir" şeklinde konuştu.

Başbakan'ın engellilere verdiği ikinci müjdenin ise engellilerin öğretmenlik yapabileceğine ilişkin açıklaması olduğuna dikkat çeken Koyun, "İkinci bir müjde ise, geçtiğimiz haftalarda gündemde yer alan engellilerin öğretmenlik konusu da netlik kazandı. Başbakanımız, engellilerin öğretmenlik yapmalarına engel teşkil etmediğini açıkladı. Bu da engelliler için iyi bir gelişmedir" diyerek, "Başbakanımız engellileri rahatlattı" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilere Tanınan Haklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement