Engellilere Yardımcı Olmak İçin İşaret Dili Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Engellilere Yardımcı Olmak İçin İşaret Dili Öğrendi

Vangölü Elektrik Dağıtım (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü çalışanı Aygül Çiftçi, işitme engellilere yardımcı olmak işaret dili öğrendi.

02.12.2017 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vangölü Elektrik Dağıtım (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü çalışanı Aygül Çiftçi, işitme engellilere yardımcı olmak işaret dili öğrendi.

VEDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aygül Çiftçi, mesai sonrası zamanını işaret dili eğitimine ayırdı.

Yaklaşık bir ay boyunca eğitim alan Çiftçi, işaret dili öğrenerek kurumda bir ilki gerçekleştirdi.

Çiftçi, kuruma gelen işitme engellilerle iletişim kurarak sorun ve sıkıntılarını not aldıktan sonra ilgili birimlere aktırıyor.

Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kuruma gelen işitme engellilere işaret dili bilmediği için yardımcı olamadığını söyledi.

Bunun üzerine işaret dili öğrenmek için girişimlerde bulunduğu belirten Çiftçi, "Yöneticilerim sağolsun beni bir eğitime gönderdi. Yaklaşık bir aylık eğitimin ardından işaret dilini öğrendim. Şimdi işitme engelli arkadaşlar yanıma geldiğinde kendilerine yardımcı olabiliyorum." dedi.

VEDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okuducu ise şirketlerinin Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinde hizmet verdiğini söyledi.

Vatandaşlarla rahat iletişim kurabilmek, sorunlarını en kısa yoldan çözmek için her türlü iletişim yolunu kullanmak durumunda olduklarını anlatan Okuducu, şöyle konuştu:

"Bu anlamda Hakkari'de arkadaşımız bir ilki gerçekleştirdi. Mesai sonrası zamanını bu dili öğrenmeye adadı. Şimdi arkadaşlarla güzel bir iletişim kurdu ve onların sıkıntılarını not edip ilgili birimlere aktardı. Kurumumuz daha önce de engellilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemişti. Bu bir ilk oldu. Bundan dolayı kendisine şirketimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Kazım Türker adına teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Okuducu, daha sonra örnek davranışından dolayı Çiftçi'ye plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere Yardımcı Olmak İçin İşaret Dili Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement