Engellilere Yönelik 2023 Vizyon Belgesinin Oluşturulması Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Engellilere Yönelik 2023 Vizyon Belgesinin Oluşturulması Toplantısı

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "2023 rakamı sembolik bir anlam taşıyor, bu bir vizyondur.

09.04.2017 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "2023 rakamı sembolik bir anlam taşıyor, bu bir vizyondur. Başka ülkelerde böyle yapılır, böylece gelişme sağlanır." dedi.

Başkan Ayva, Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Engellilere Yönelik 2023 Vizyon Belgesinin Oluşturulması Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, çok sayıda tarihi ve kültürel eserlerin bulunduğu Diyarbakır'ın, misyonu ve sahip olduğu değerlerin bütün insanlığın ortak değeri olduğunu söyledi.

Ayva, bugüne kadar 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'daki güzelliklerin dünyaya sunulması gerektiğini, bunun da Beyazay'ın misyonları arasında yer aldığını bildirdi.

Dünyada son yıllarda büyük değişimler yaşandığına vurgu yapan Ayva, şöyle konuştu:

"İngiltere gibi önemli bir ülke Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Öbür taraftan İskoçya, İngiltere'den ayrılıyor. Irkçı söylemler Avrupa Birliği'nde çok yüksek oy alıyor. Hollanda'da neredeyse birinci parti olacaklardı, direkten döndüler. Bunların hepsinin bir anlamı var. Bunlar topyekün genel olarak düşündüğünüz zaman büyük bir değişimin ayak seslerini veriyor. 2023 rakamı sembolik bir anlam taşıyor, bu bir vizyondur. Başka ülkelerde böyle yapılır, böylece gelişme sağlanır."

Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Dalyan, Beyazay'ın 2023 hedeflerinin önemli olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki diğer ülkelerde Beyazay kadar faal çalışan başka bir dernek yok. Bizler Osmanlı İmparatorluğu'nun ve arkasından Cumhuriyetin, Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, dünyayı fetheden bir ırkın devamı olarak bu görevimizi gerçek anlamında üstlendiğimizde 2023 Beyazay, istediği konuma varmış olacak. 16 Nisan'da halk oylaması yapılacak. Bundan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin daha büyük başarılar için hep beraber 'evet' diyeceğimize inanıyorum."

Türkiye Beyazay Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Emin Mülayim ise 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına dikkat çekerek, "Bir sivil toplum örgütü olarak bizden kaygısız kalmamız beklenmemelidir. Diyarbakır halkı o kadar yüce gönüllüdür ki, hayatta 'hayır' demeyi bilmez hep 'evet' der." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere Yönelik 2023 Vizyon Belgesinin Oluşturulması Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement