Engellileri Anlamak İçin Sağır ve Kör Oldular - Son Dakika
Güncel

Engellileri Anlamak İçin Sağır ve Kör Oldular

Engellileri Anlamak İçin Sağır ve Kör Oldular

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, “Engelsiz Kent Projesi” konulu ödevleri kapsamında gözlerini ve kulaklarını kapatıp Yürüyüş Yolu’nda yürüdü.

16.12.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, "Engelsiz Kent Projesi" konulu ödevleri kapsamında gözlerini ve kulaklarını kapatıp Yürüyüş Yolu'nda yürüdü.

Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıfta okuyan bir grup öğrenci, "Engelsiz Kent Projesi" konulu ödevleri kapsamında gözlerini ve kulaklarını kapatarak yürüdü. Doç. Dr. Örgen Uğurlu tarafından öğrencilere TÜBİTAK Projesi hazırlanmasının öğretilmesi kapsamında gerçekleştirilen proje ödevinde öğrenciler konu olarak "Engelsiz Kent Projesi"ni seçti. Yürüyüş Yolu'ndaki Fevziye Camii önünde toplanan öğrencilerden bazıları siyah bezlerle gözlerini kapatırken, bazıları ise silikon ile kulaklarını tıkadı. Bazı öğrenciler de tekerlekli sandalyeye oturdu. 6. Nokta Körler Derneği'nin de destek verdiği projeye yönetimden Murat Uygun ve dernek üyesi Coşkun Uludaş da katıldı. Gözleri kapalı öğrenciler, görme engeli bulunan Uygun ve Uludaş ile birlikte yan yana Yürüyüş Yolu'nda yürüdü. Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüyen öğrenciler, ellerindeki dövizlerle de vatandaşlara mesaj vermeyi ihmal etmedi. Burada bir açıklama yapan Proje Sorumlusu Bahar Karakaş, projelerinin engellilerin yaşamlarına dikkat çekerek, empati kurup yaşadığı sorunları onların gözünden görebilmek olduğunu belirterek, herkesin 10 dakika boyunca engelliymiş gibi davranarak onların neler hissettiklerini anlaması gerektiğini söyledi.

Gözlerini ve kulaklarını kapatarak yaklaşık 15 dakika boyunca yürüyen öğrenciler, Yürüyüş Yolu'nun zemininin engeliler için uygun olmadığını ve zemindeki parkelerin sürekli ayaklarına ve sopalarına takıldığını belirterek, tedirgin yürüdüklerini söylediler.

Projeye destek veren 6. Nokta Körler Derneği üyeleri, öğrenciler böyle bir proje hazırladıkları için memnun olduklarını belirterek, teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engellileri Anlamak İçin Sağır ve Kör Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement