Engellilerin Askerlik Sevinci - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Askerlik Sevinci

Erzincan'da, "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 17 arkadaşı ile birlikte bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Umut Polat (30) yemin ederken, annesi gözyaşlarına hakim olamadı.

10.05.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da, "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 17 arkadaşı ile birlikte bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Umut Polat (30) yemin ederken, annesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Sabah saatlerinde, 3. Ordu Komutanlığı'na gelen 18 engelli, önce kayıt yaptırdı, sağlık taramasının ardından asker üniformalarını giydi. Kışlanın tanıtılmasının ardından, selam ve yürüyüş eğitimi alan silah tutan engelliler, öğlen düzenlenen yemin törenine de katıldı.

Kazım İnanç Kışlası'na düzenlenen yemin töreni yağmur nedeniyle toplantı salonunda yapılırken, 3 yaşında geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli olan 30 yaşındaki Umut Polat'ta kamuflajlarını giyerek, arkadaşları ile birlikte yemin etti. Bir günde olsa asker olmanın mutluluğunu yaşayan Polat, silah arkadaşlarının ve komutanlarının yardımı ile sahneye çıkarıldı. Annesi İmran Polat(50)'ın duygulu anlar yaşadığı yemin töreninde, engelli genç yine arkadaşlarının yardımı ile yerine taşındı. Gözyaşlarına hakim olamayan Anne İmran Polat, oğlunun gözlerinden öperek tebrik etti.

Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Karargah Destek Gurup Komutanı Piyade Albay Özgür Yılmaz'ın yanı sıra, askeri personel ve asker yakınlarının katıldığı törende konuşan Karargah Destek Gurup Komutanı Piyade Albay Özgür Yılmaz, yemin eden askerleri tebrik ederek;

her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik görevini yerine getirmek için bugün bir eli bayrak üzerindeki silahla, bir eli arkadaşının omzunda olarak karşımızdasınız. Hiçbir karşılık karşılık beklemeden yapılan askerlik hizmetini, bir gün olsa dahi olsa da icra etmenin mutluluğuna ve şerefine ulaştınız. Sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ardından Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu tarafından temsili askerlik yapan 18 engelliye günün anlam ve önemini belirten plaketlerini verdi.

Umut Polat'ın annesi İmran Polat, çok mutlu ve duygulu olduğunu belirterek; "Çocuğum hiç yürüyemiyor, her ihtiyacını ben karşılıyorum, bir bebek gibi bakıyorum ona. Ama asker olmasını çok istiyordum. Bize bu duyguyu yaşatan, komutanlarımıza, devletimize binlerce teşekkürler" dedi.

Yemin törenin ardından engelli askerler ve aileleri öğle yemeğini birlikte yedikten sonra kışla içerisinde gezdiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin Askerlik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement