Engellilerin Hayatı Basketbolla Renklendi - Son Dakika
Spor

Engellilerin Hayatı Basketbolla Renklendi

Altınordu Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nın oyuncuları, spor sayesinde hayata tutundu.

01.12.2017 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYATİ AKÇAY - Altınordu Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nın oyuncuları, spor sayesinde hayata tutundu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel 1. Ligi'nde mücadele eden takımın 14 oyuncusu, zorlukları ve engellerini spor sayesinde aşarken sosyal hayata dahil oldu.

Azimleriyle herkese örnek olan oyuncular, bu sezon iyi bir başlangıç yaparak 3 galibiyet, 1 mağlubiyet aldıkları ligde şampiyonluk hedefliyor.

Takım antrenörü Cem Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda esnaf, memur, işçi, gazi ve serbest meslekle ilgilenen sporcular olduğunu, her oyuncunun ayrı bir hikayesi bulunduğunu söyledi.

Altınordu Belediyesi Bedensel Engelliler Takımı'nın 2002 yılında kurulduğunu belirten Aslan, "İlk yıllarda oyuncuların çoğunun işi yoktu. Hatta bir oyuncumuz pazarda çorap satarak geçimini sağlıyordu ancak aradan geçen sürede hepsi meslek sahibi oldu, hatta memur olanlar var." dedi.

Aslan, sporcularının pek çoğunun evlenerek hayatlarını düzene koyduğunu dile getirerek, "Çoğunu tekerlekli sandalyeye zorla oturtmuştuk ancak bugün gelinen süreçte hepsi bu işi severek ve isteyerek yapıyor. Arkadaşlarımız daha önce zamanlarının büyük kısmını boşa harcıyordu. Şu anda çok güzel bir gayeleri var, takımlarında çok mutlular. Başkaları için küçük ama bizim için büyük sevinçlerimiz oluyor." diye konuştu.

Aslan, evde oturan engelli gençlere kapılarının açık olduğunu, kendilerine her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Gazi Metin Düzgün'ün tercihi basketbol oldu

Takım oyuncularından Metin Düzgün, vatani görevini yerini getirirken kaza sonucu patlayan silahtan çıkan mermi nedeniyle yaralandığını ve bir bacağını kaybettiğini ifade ederek, "Gazi olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi olurken basketbolla tanıştım. 3 yıldır da bu sporla ilgileniyorum." ifadesini kullandı.

Basketbol hayatının Beşiktaş Kulübünde başladığını anlatan Metin, ardından spor hayatına Ordu'da devam etme kararı aldığını kaydetti.

Basketbolla birlikte hayatının yeniden renklendiğini dile getiren Metin Düzgün, "Bu sporla standart hayatıma geri döndüm diyebilirim. Basketbola başladıktan sonra daha sosyalleştim. Çevrem genişledi ve yeni arkadaşlıklar kurdum. Bu sporu yaparken çok mutluyum. Bizim gibi gençlere de bu sporu yapmalarını öneriyorum." diye konuştu.

Yanlış tedaviyle hayatı karardı, basketbolla yüzü güldü

Hüseyin Erkan ise yaklaşık 15 yıldır bu sporla ilgilendiğini ifade ederek, Beşiktaş, Dostluk, İstanbul Bağcılar gibi takımlarda forma giydiğini anlattı.

Küçük yaşta yanlış tedavi sonucu bacağını kaybettiğini ve engelli olduğunu anlatan Hüseyin, bir arkadaşının tavsiyesiyle basketbolla tanıştığını belirtti.

Hüseyin Erkan, basketbola başladıktan sonra hayatında değişiklikler olduğuna işaret ederek, "Mesela çok agresif bir yapım vardı. Artık öyle değilim. En önemlisi dünyaya bakış açımı değiştirdi. Bu spor sayesinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerini de görme şansım oldu. Sporla çok mutluyum. İmkanı olan herkese öneririm." ifadesini kullandı.

Hüseyin, basketboldan kazandığı parayla kendi işini kurduğunu ve ailesinin geçimini sağladığını sözlerine ekledi.

Trafik kazasıyla değişen yaşamını basketbolla geri kazandı

Geçirdiği trafik kazası sonrası engelli kalan Ertan Korkmaz, basketbol sayesinde hayata yeniden bağlandığını anlattı.

İnsanların kendisine olan bakışlarının da basketbol sayesinde değiştiğini ifade eden Ertan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Basketbol sayesinde öz güven kazandım. Bu spor bizi adeta birbirimize de kenetledi. İdman ve maç sırasında takım olarak el ele tutuşuyoruz. Farklı yerlerden gelen engelli arkadaşlarımızı tanıdık. Bizim için kazanıp kazanmamak önemli değil, mühim olan takım olmak ve birlikte başarı sağlamak."

Pazarda çorap satarken basketbolla tanıştı

Oyunculardan İmdat Yalçın ise doğuştan belden aşağısının olmadığını ve hayatını tekerlekli sandalyeye bağımlı geçirdiğini söyledi.

Ağabeyine ait bir inşaat firmasında çalışan İmdat, 14 yıl önce pazarda çorap satarken basketbolla tanıştığını dile getirerek, "Bu spora başlamadan önce hayata adeta küsmüştüm. Çünkü insanların acıyarak bakması beni gerçekten üzüyordu ama bu spor sayesinde hayatım çok değişti. İş sahibi de oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Basketbol oynarken tanıştığı eşiyle evlendiğini ve iki çocuğu olduğunu ifade eden İmdat Yalçın, "Hayatımdan memnunum. İyi ki bu spora başlamışım. Henüz bu sporla tanışmayan arkadaşlara da önerim mutlaka gelsinler, basketbol oynasınlar." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Engellilerin Hayatı Basketbolla Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement