Engelsiz Askerlere" Kına Gecesi - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Askerlere" Kına Gecesi

Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bir günlük temsili askerlik yapacak engelli bireyler için "Kına Gecesi" düzenledi.

09.05.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bir günlük temsili askerlik yapacak engelli bireyler için "Kına Gecesi" düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avcılar Gümüşpala Paşaeli Parkı Gönül Davet Salonunda gerçekleştirilen kına gecesinde, bir günlük temsili askerlik yapacak olan Mehmetçiklere kına yakılırken, aileler de duygusal anlar yaşadı.

Asker olmak için engel tanımayan özel gençlerin kına gecesinde Avcılar Garnizon Komutanı Albay Önder İrevül, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Avcılar Temsilciliği Başkanı Nurettin Ağaoğlu ve gaziler katıldı.

Gençler ve yakınları çeşitli oyunlar oynadı ve halay çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte özel gençler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de "Özel hemşehrilerim" diye hitap ettiği gençlere hayırlı tezkereler diledi.

Bir günlük temsili askerlik yapacak olan gençlerin heyecan ve mutluluklarına ortak olduklarını aktaran Benli, engelsiz belediyecilik anlayışıyla her alanda engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Benli, şöyle konuştu:

"Onlar sadece bir gün askerlik yapıyorlar ama o bir gün de onlar için o kadar değerli ve önemli ki, çünkü biz vatanına hizmet etmeyi ve onu askere yollamayı gelenek haline getirmiş kınalar yakın bir toplumuz. Kınanın yakılarak gönderilmesini ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için de asker kına gecesi yapıyoruz ve çocuklarımızı askere göndereceğiz buradan. Onlar vatanına hizmet etmek için engel tanımayan özel çocuklar. Onları hiçbir şey vatanına hizmet etmesine engel olamaz."

Gençler, 11 Mayıs sabahı Avcılar Belediye Başkanlığı önünde düzenlenecek törenin ardından bir günlük temsili askerlik görevlerini yapacakları kışlalarına uğurlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelsiz Askerlere' Kına Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement