Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikasından Engeli Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikasından Engeli Çağrısı

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikasından Engeli Çağrısı

Yeni kurulan Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası'nın Genel Başkanı Resul Partici, topluma çağrıda bulunarak, "Engellilerin topluma uyumu konusunda sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda sıkıntı var"Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, ülke genelindeki...

16.12.2018 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni kurulan Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası'nın Genel Başkanı Resul Partici, topluma çağrıda bulunarak, "Engellilerin topluma uyumu konusunda sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda sıkıntı var"

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, ülke genelindeki ilk ziyaretini Malatya'da gerçekleştirdi. Partici, beraberinde Genel Başkan vekili İbrahim Ünlü, Senikanın İnönü Üniversitesi temsilcisi Nurhan Sevinç, Malatya Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret ederek sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Nusret Akpolat ve Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Asla'yı ziyaret eden Partici ve beraberindekiler son olarak sendikanın tanıtım toplantısına katıldı.

Genel Başkanı Resul Partici, kuruluş amaçlarının engelli, engelsiz tüm eğitim çalışanlarına iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Partici, "Ülkemizde son yıllarda engelli bireyleri istihdamı noktasında kazanımlar elde edildi. Ancak iş yaşamında engelli bireylerin karşılaşmış oldukları problemler örseleyici şekilde maalesef devam etmektedir. Bu sorunları kadın, erkek, genç, yetişkin, engelli, engelsiz, memur, öğretmen, hizmetli fark etmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızla çözeceğiz" dedi.

Yılın belli günlerinde kutlanan engelliler günlerine de değinen Partici, "Aslında bugünler kutlanacak gün değil, sadece engellilerin yaşamış oldukları sorunlara farkındalık oluşturma günüdür" dedi.

Engelli bireylerin topluma uyumu konusuna da katılmadığını dile getiren Partici, "Aslında bu cümleye kesinle katılmıyoruz. Engelli bireylerin topluma uyumu konusunda bir sorun yok, toplumun engelliye uyumu konusunda bir sıkıntı var. Örnek veriyorum. Engelliler için rampalar yapılır, görme engelliler için kaldırımlara kılavuz çizgiler yapılır. Fakat baktığımızda sağlıklı bireyler arabalarını rampaların önüne park eder yada esnaf kaldırımda kılavuz çizgilerin üstüne ürünleri koyar" ifadelerine yer verdi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ise ziyarette "Böyle bir oluşuma ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sendikamızın büyüyüp gelişmesine bizlerde katkı sağlayacağız. Sorunların çözümü noktasında hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikasından Engeli Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement