Engelsiz Makedonya Platformu Üsküp'te Toplandı - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Makedonya Platformu Üsküp'te Toplandı

Engelsiz Dünya Platformu bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Makedonya Platformu'nun ilk yönetim kurulu toplantısı başkent Üsküp'te yapıldı.

25.05.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelsiz Dünya Platformu bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Makedonya Platformu'nun ilk yönetim kurulu toplantısı başkent Üsküp'te yapıldı.

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin (IBU) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Engelsiz Dünya Platformu Genel Koordinatörü Hasan Feyzi Giray, Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve diğer konuklar katıldı.

Büyükelçi Şölendil, burada yaptığı konuşmada, projeyi birkaç ay önce kendilerine anlattıklarında heyecanlandığını belirterek, "Son derece insani, hiçbir ayrım yapmadan birleştirici, eğitici, bütünleştirici ve insanlar arasında diyaloğu, kardeşliği ve sevgiyi pekiştirici son derece önemli bir faaliyet ve süreç." ifadelerini kullandı.

Engelsiz Dünya Platformu Genel Koordinatörü Giray da platform olarak engellilerle birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak için hayata geçirilmiş bir kurum olduklarını aktararak, Bosna Hersek ve Makedonya'nın pilot ülke olarak seçildiğini kaydetti.

Bosna Hersek'te 15 gün önce açılış yaptıklarını anımsatan Giray, "Burada da açılış olacak. İlk önce 3 aylık bir eylem planı yapılacak. Akabinde eylülde nasipse Makedonya Engelsiz Platformu'nun açılışı olacak." dedi.

TİKA Üsküp Koordinatörü Tiryaki de kurum olarak Makedonya'nın kalkınması için birçok proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda insana yapılan yatırımın kendileri için ayrı bir önem taşıdığını bildirdi.

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, herkesi kapsayacak önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelsiz Makedonya Platformu Üsküp'te Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement