Engelsiz Yaşam Günü'nde Kartallı Engelliler Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Yaşam Günü'nde Kartallı Engelliler Doyasıya Eğlendi

Engelsiz Yaşam Günü\'nde Kartallı Engelliler Doyasıya Eğlendi

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Kartal’da düzenlenen Engelsiz Kartal Yürüyüşü, çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

15.05.2017 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Kartal'da düzenlenen Engelsiz Kartal Yürüyüşü, çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşün ardından Suzan Kardeş'in seslendirdiği şarkılar ise dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği projeler, örnek teşkil etmeye devam ediyor. Kartal Belediyesi'nin 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da organize ettiği etkinlik ile Kartallılar, engelsiz bir yaşam için yürüdü. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, ellerinde anlamlı dövizlerle Kartal Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, CHP'li Meclis Üyeleri Mehmet Tirgil, Halil Şener, Medet Kıskanç, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı, Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefi Özgür Uğur, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Kartallı engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi

Kartal Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi'nin organizasyonu ile hazırlanan etkinlikte Engelsiz Kartal Yürüyüşü'nün ardından Kartal Meydanı'nda özel bir eğitim merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ve Agon Dans Grubu'nun gösterisi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Gösterilerin ardından sahne alan sevilen sanatçı Suzan Kardeş, seslendirdiği şarkılarla Kartallılara unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinliğe katılan tüm çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ikram edilirken, t-shirt, balon ve şapka da hediye edildi. Çocuklar için birçok eğlenceli aktivite gerçekleştirildi.

"Kartal'a Engel Yok"

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte sanatçı Suzan Kardeş'e plaket takdim etmek için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, engelliler için hayata geçirilen projelere dikkat çekti. Yüksel, "Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde Kartal'a Engel Yok sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Kartal Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz Engelsiz Üretim Atölyesi'nde üreterek de engelleri aşıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'müz, yaptığı çalışmalarla kardeşlerimizi hayata kazandırıyorlar. Bizler sosyal demokrat belediye olarak bu kardeşlerimiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Engelsiz Bilgi Evi, Engelsiz Üretim Atölyesi, Engellilere Evde Kişisel Bakım Hizmeti, Engelli Öğrencilere Kırtasiye Yardımı, Engellilere İşaret Dili ile Sesleniyoruz, Engelli Çocukların Sosyal ve Sanatsal Gelişimi, Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz, Engelliler Kültürel ve Sanatsal Hayata Katılıyor, Engelliler için İstihdam, İşitme Engelliler Orkestrası adı altında birçok projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra da bu projelerimizi geliştirip engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, sanatçı Suzan Kardeş'e Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına, verdiği güzel konser için teşekkür ederek, günün anısına kartal heykelciği takdim etti. Özel bir eğitim merkezinin halk oyunları ekibine de Meclis üyesi Medet Kıskanç tarafından kartal heykelciği verilirken, Agon Dans Grubu ekibine de kartal heykelciğini Meclis üyesi Mehmet Tirgil Takdim etti. Sanatçı Suzan Kardeş de "Böyle güzel bir günde, Kartallı bu güzel insanlarla bizleri buluşturan Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Engelliler el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Etkinlikte; engelli vatandaşlara el becerisi ve meslek eğitimi vererek onlara yeni ufuklar açan Kartal Belediyesi'nin Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencilerinin el emeği göz nuru ürünleri, şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Yaşam Günü'nde Kartallı Engelliler Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement