"Bir Aşk İki Hayat" Filminin Başrol Oyuncusu Engin Akyürek Kimdir? - Son Dakika
Magazin

"Bir Aşk İki Hayat" Filminin Başrol Oyuncusu Engin Akyürek Kimdir?

"Bir Aşk İki Hayat" Filminin Başrol Oyuncusu Engin Akyürek Kimdir?

Yakışıklı oyuncu Engin Akyürek, "Bir Aşk İki Hayat" filmiyle 2019'da izleyicisiyle buluşacak. Bergüzar Korel ile baş rolü paylaşan yetenekli oyuncu Engin Akyürek kimdir?

22.12.2018 14:07  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son olarak ATV'de yayınlanan "Kara Para Aşk" dizisiyle ekranlara gelen Engin Akyürek, güzel oyuncu Bergüzar Korel ile başrolünü paylaştığı "Bir Aşk İki Hayat" filmiyle beyazperdede yer alacak. "Bir Aşk İki Hayat" filminin "Umut" karakterini canlandıran Engin Akyürek kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

KOREL VE AKYÜREK İLK KEZ AYNI PROJEDE

"Kara Para Aşk" dizisiyle ünü ülke sınırlarını aşan Engin Akyürek yeni bir sinema filmiyle izleyicisiyle buluşacak. İlk kez bu projede birlikte yer alan Akyürek ve Korel iki aşığı canlandırdı. Filmin konusu günlük hayatta yapılan tercihlerin aslında hayatımıza ne kadar etki ettiğini işliyor. Oyuncu kadrosunda İpek Bilgin, Merve Dizdar, Osman Sonant ve Serhat Parıl gibi isimlerin de yer aldığı filmin 2019'un ilk yarısında vizyona gireceği öğrenildi.

ENGİN AKYÜREK KİMDİR?

Engin Akyürek 12 Ekim 1981'de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamlayan Akyürek, " Türkiye'nin Yıldızları" yarışma programında birinci olarak oyunculuk hayatına adım atmış oldu. Yarışma bittikten sonra Kanal D'de yayın hayatına başlayan "Yabancı Damat" dizisiyle ilk dizi projesine başladı.

"KADER" FİLMİYLE SİNEMA SEKTÖRÜNE ADIM ATTI

2006'da "Kader" filmiyle sinema sektörüne giren Akyürek, beyazperdede de ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne serdi. 2008'de "Karayılan" dizisiyle ATV'de seyircisiyle buluşan yakışıklı oyuncu, "Nizipli" karakterine hayat verdi. 2009 yapımı olan " Bir Bulut Olsam" dizisiyle ekranlara gelen Akyürek, 2010-2012 yılları arasında yayın hayatına başlayan "Fatmagül'ün Suçu Ne" adlı dizide Beren Saat ile başrolü paylaştı. Akyürek, 2014'te vizyona giren " Bir Küçük Eylül Meselesi" filminde Farah Zeynep Abdullah ile başrolde yer aldı.

SEUL DRAMA ÖDÜLLERİ'NDE EN İYİ AKTÖR SEÇİLDİ

Engin Akyürek, 2014 yılında Tuba Büyüküstün ile birlikte başrolünü paylaştığı "Kara Para Aşk" adlı dizide Ömer Demir karakterini canlandırdı. Uluslararası Seul Drama Ödülleri 2015'te "En İyi Aktör" seçilen Akyürek, Emmy'de "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday gösterildi.

Son Dakika Magazin 'Bir Aşk İki Hayat' Filminin Başrol Oyuncusu Engin Akyürek Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement