Engin Altay, TBMM'de Fuat Oktay'a Uyuşturucu ile Yakalanan "Veysel Filiz" ile Olan Fotoğrafını Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Engin Altay, TBMM'de Fuat Oktay'a Uyuşturucu ile Yakalanan "Veysel Filiz" ile Olan Fotoğrafını Gösterdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Oktay, hükümetin uyuşturucu ve kara para ile mücadele ettiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Oktay'a, uyuşturucu ile yakalanan, AKP siyaset akademisinde de ders veren eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile birlikte olan fotoğrafını gösterdi. CHP'li vekiller, Oktay'a, "Veysel Filiz" sloganıyla tepki gösterdi.

06.12.2022 00:11  Güncelleme: 02:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Oktay, hükümetin uyuşturucu ve kara para ile mücadele ettiğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Oktay'a, uyuşturucu ile yakalanan, AKP siyaset akademisinde de ders veren eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile birlikte olan fotoğrafını gösterdi. CHP'li vekiller, Oktay'a, "Veysel Filiz" sloganıyla tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde tüm gün yapılan eleştirilere ve sorulara yürütme adına yanıt verdi.

Oktay, konuşmasında sık sık CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Oktay'ın "Veda dediniz ya, veda makamında olan sizlersiniz" sözlerine CHP'li vekiller el sallayarak yanıt verdi. Oktay'ın konuşması sırasında CHP'li milletvekilleri sıralara vurarak, "YİMPAŞ" sloganı attı ve Oktay'ın YİMPAŞ yöneticiliğini hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Oktay'a 100 kilo eroin ile yakalanan AKP siyaset akademisinde de ders veren eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile birlikte olan fotoğrafını gösterdi. CHP'li milletvekilleri "Veysel Filiz" diye de slogan atarak Oktay'a tepki gösterdi.

Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı sırada Oktay'a "Veysel Filiz" ile olan fotoğrafını bir kez daha göstererek, "Yalancısın" diye seslendi.

Oktay'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'YE İKİ GÖZÜNÜ BİRDEN KAPATMIŞ BİR HALDE BAKIYOR: Şahsıma ayrılan sürede gün boyu Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda dile getirilen soru ve eleştiriler üzerine görüşlerimi ifade edeceğim. Bir gün Temel çift görüyormuş, Dursun'da tek gözünü kapatsana, demiş. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'ye iki gözünü birden kapatmış bir halde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık. Hiçbir olumlu işi, yapılan devasa yatırımları, üretimi, kalkınmayı görmezden geliyor. Hangi doğruyu gösterseniz kafasını diğer tarafa çevirmeyi tercih ediyor. Şimdi böyle bir zihniyete hangi doğruyu nasıl anlatacaksınız?

HESAP VERDİĞİMİZ ASIL MERCİNİN AZİZ MİLLETİMİZ OLDUĞUNU ASLA UNUTMUYORUZ: Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasından itibaren bizlere yöneltilen soruları, eleştirileri, titizlikle yanıtlamaya, cevaplamaya özen gösteriyoruz. Gerçekleşen tartışmalara itidalle yaklaşıyor, burada hesap verdiğimiz asıl mercinin aziz milletimiz olduğunu asla unutmuyoruz. Ancak karşılaştığımız manzara nice emeklerle hazırlanan bütçe taslağımızın ve bütçe dokümanlarının kapağını dahi açmadan bu yüce mekana muhalefet tarafından sığ tartışmaların taşınıyor olmasıdır.

VEDA MAKAMINDA OLAN SİZLERSİNİZ: Veda dediniz ya şarkı sözleriyle… Her zaman olduğu gibi bu bir veda değil bir Fatiha'dır diyoruz. Elveda değil, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda' diyoruz. Veda makamında olan sizlersiniz. 20 yıldır teveccühünü bizlerden esirgemeyen milletimizle; aynı bedende can gibiyiz, cana can veren kan gibiyiz, yanıp da bitmez köz gibiyiz, biz ayrılamayız… Biz ayrılamayız milletimizle. Ama merak etmeyin, bizim de muhalefet için bir şarkımız olacak rahmetli Kayahan'dan, 'Size yine hüsran, size yine hasret var, size yine esmer günler düştü eyvah…' diyor rahmetli.

ANCAK ALTI BOŞ KARA PARA İDDİALARI, HAYALİ UYUŞTURUCU TRAFİĞİ GİBİ YALANLAR OLABİLİR: Eserleriyle konuşamayanların sermayesi ancak altı boş kara para iddiaları, hayali uyuşturucu trafiği gibi yalanlar olabilir... Ne yazık ki melankolik, geriye gitmeye sevdalı bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Biz dijital dönüşüm, uzay egemenliği, siber vatan konuşuyoruz; siz hala geçmişteki istikrarsız dönemlerin özlemini taşıyorsunuz.

CUMHURBAŞKANI ADAYI DİYE BİR VESAYETÇİ ARADIĞINIZI DA BİLİYORUZ: Cumhurbaşkanı adayı diye bir vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş sistem önerilerinizle bu millete geri adım attıramayacaksınız. Türkiye'yi yönetme iddiasında olan bir partinin veya koalisyonun daha vizyoner olmasını beklemek hakkımız diye düşünüyorum. Ama nerede?

SAYIN KILIÇDAROĞLU KENDİSİNE DE BAY KEMAL DEMEYE DE BAŞLADI: Biz Cumhur ittifakı deriz arkasına tutup eş anlamlısı, Millet İttifakı kavramına sığınırsınız, biz adını Türkiye Yüzyılı koyduğumuz vizyon programımızı açıklarız, arkasına ikinci yüzyıl diye bir toplama taslak piyasaya sürersiniz. Biliyorsunuz sayın Kılıçdaroğlu kendisine de Bay Kemal demeye de başladı. Yani, eleştiriyor gibi gözükürken, sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na olan bu gizli hayranlığınız halis mi?

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ, ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ KAMU YÖNETİMİ REFORMUDUR: Süregelen başarıları taçlandıran bir hamle olarak milletimizin iradesiyle desteklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmiş, iş yapma süreçlerinin hızlandığı, sonuç almanın kolaylaştığı yeni bir dönemin kapıları aralanmıştır. Bürokrasi değil hizmet üreten bir devlet yapısı anlayışı ile geliştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ülkemizin en önemli kamu yönetimi reformudur.

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI 'ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ' ANLAYIŞIYLA ARALIKSIZ MÜCADELE ETMEKTEDİR: Bir yandan istikrardan, refahtan söz edip bir yandan bütçe savaşa gidiyor diye anlamsız serzenişlerde bulunuldu. Daha önce Suriye'de ne işimiz var diye soranlara da aynı netlikte cevap vermiştik. Bölgemizde barış, refah, istikrar; ülkemizde demokrasi ve özgürlükler sapasağlam, her türlü tehdide karşı dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti ile mümkündür. Terör ve düzensiz göçün önlenmesi maksadıyla; kahraman ordumuz, hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, yurt içi ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/ YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla aralıksız mücadele etmektedir.

DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ: Yerli ve milli bir muhalefet anlayışına sahip olsaydınız bunları takdir ederdiniz. Ancak küresel vesayet odaklarına bel bağladığınız, onların türküsünü söylediğiniz ortadadır. Geçmişte 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimini masum göstermeye çalıştınız, yetmedi; eli kanlı YPG'li teröristleri topraklarını savunan insanlar diye nitelendirdiniz, yetmedi; o arada toplanıp koltuk kapmaca oynadığınız 6'lı Masa'nın altına başka tabureler getirip koydunuz, yetmedi; artık gizli ortaklarınızı da açık ederek, milli güvenlikten açıkça ödün vermemizi bekliyorsunuz. Daha çok beklersiniz.

BİR SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANINA CEVAP VERMEK BİLE ZÜL: Sayın Kılıçdaroğlu varlık barışı uygulamalarıyla uyuşturucu kaçakçılarıyla, baronlarıyla iş birliği yapıldığını ülkemizin kara para cennetine çevrildiği ithamında bulundu. El insaf be, Allah'tan kork. Kendi ülkesini uyuşturucu ve kara para aklamayla itham eden bir siyasi parti Genel Başkanına cevap vermek bile zül. Gelecekler, bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı'na aday olmaya çalışan bir zat. Kendisi uyuşturucu tehdidine seçim yaklaşınca ve biraz da siyaset sıkıntı çekince vakıf olduğu için, bu acemiliğini de mazur görmek lazım.

GRİ LİSTE SÜRECİNİN SONLANDIRILMASI İÇİN GEREKLİ TÜM ADIMLAR KARARLILIKLA ATILMIŞTIR: Ülkemize yurtdışından gelen transferler, varlık barışı kapsamında olsun veya olmasın, ilgili mevzuatı kapsamında MASAK tarafından inceleme ve araştırmaya tabi tutulmaktadır. Bunun yanı sıra, Mali Eylem Görev Gücü sürecinde atılması gereken adımlar kararlılıkla atılmaktadır. Ülkemizin FATF 4. Tur Karşılıklı Değerlendirme Raporu Ekim 2019'da kabul edilmiş olup anılan raporda ülkemiz, 12 tavsiye bağlamında kısmen uyumlu, uyumsuz seviyesinde iken atılan adımlar sonucunda günümüzde bu rakam 6'ya inmiştir. Ayrıca ülkemiz özel önem atfedilen Mali Eylem Görev Gücü standartlarının tamamına asgari olarak 'geniş ölçüde uyumlu' olarak kabul görmektedir. FATF tavsiyelerinin gereklerinin yerine getirilmesi ve gri liste sürecinin sonlandırılması için gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmıştır, atılmaya devam edilecektir. Varlık barışları nedeniyle eleştiri almış mıyız?

VARLIK BARIŞI UYGULAMALARI KAPSAMINDA SADECE, BİLDİRİM VE BEYANA KONU EDİLEN VARLIKLAR NEDENİYLE BİR VERGİ İNCELEMESİ VE VERGİ TARHİYATI YAPILMAMASI İMKANI SAĞLANMAKTA: Ne demişiz. Yurt dışındaki varlıklarınızı ülkemize getirin, kayıtlarınıza alın, bizde bununla ilgili vergi problemi çıkarmayacağız. Söylediğimiz bu. Varlık barışı uygulamaları kapsamında sadece, bildirim ve beyana konu edilen varlıklar nedeniyle bir vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmaması imkanı sağlanmakta. Varlık barışı uygulaması ile bildirime veya beyana konu edilen varlıkların mevcut mevzuatımız, ki buna kara para ile mücadele dahildir, çerçevesinde incelenmesinde ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasında herhangi bir kısıtlayıcı hüküm yok. Kurumlarımız görevlerini titizlikle yerine getirmektedir. Ortalığı bulandırmak, yasadışı işlemleri teşvik eden bir hükümet olarak bize iftira atmak en basit tabirle insafsızlıktır, milletimize ihanettir. Kaldı ki, bu kadar abarttığın ey Kılıçdaroğlu, varlık barışı kanununda bu yıl ülkemize gelen döviz tutarları karşılığı sadece 25,5 milyar TL yani bu yılın ortalama dolar kuru ile 1,57 milyar dolardır.

BAKANLARIN UYUŞTURUCUYLA İLİŞKİLİ OLDUĞUNA DAİR ELİNDE BİLGİ VEYA BULGU OLUP DA AÇIKLAMAYAN NAMERTTİR: Terörle mücadele nasıl kırmızı çizgimizse uyuşturucuyla mücadele de aynı şekilde kırmızı çizgimizdir. Siz kara para aklamayı da uyuşturucu trafiklerini de o karanlık danışmanlarınıza sorun. İçişleri Bakanımız da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gereken cevapları vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bakanlarının uyuşturucuyla ilişkili olduğuna dair elinde bilgi veya bulgu olup da açıklamayan namerttir."

Engin Altay, TBMM\'de Fuat Oktay\'a Uyuşturucu ile Yakalanan "Veysel Filiz" ile Olan Fotoğrafını Gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Engin Altay, TBMM'de Fuat Oktay'a Uyuşturucu ile Yakalanan 'Veysel Filiz' ile Olan Fotoğrafını Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement