Engin Özkoç Danıştay'ı Töhmet Altında Bırakmak Doğru Değil-2 - Son Dakika
Politika

Engin Özkoç Danıştay'ı Töhmet Altında Bırakmak Doğru Değil-2

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararına ilişkin hükümetin eleştirilerine, "AKP istediği zaman 'yasalar var' diyor.

19.10.2018 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararına ilişkin hükümetin eleştirilerine, "AKP istediği zaman 'yasalar var' diyor. Brunson'da öyle demediler mi? 'Yargı karar verdi, saygılıyız' diyorlar. İşlerine geldiğinde 'tamamdır' diyorlar. Ama işlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. 'Tanımıyoruz' diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Danıştay'ı töhmet altında bırakmak doğru değil" diye konuştu.

'BU METİNDE SİZİ RAHATSIZ EDEN NEDİR?'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Engin Koç Danıştay'ın 'Andımız' kararıyla ilgili olarak hükümet ve AK Parti çevrelerinden gelen tepkilere ilişkin "Bu metinde sizi rahatsız eden nedir?"diye sordu ve şöyle dedi:

"AKP istediği zaman 'yasalar var' diyor. Brunson'da öyle demediler mi? 'Yargı karar verdi saygılıyız' diyorlar. İşlerine geldiğinde 'tamamdır' diyorlar. Ama işlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. Tanımıyoruz diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Yargıya ya güveniyorsunuz ya da güvenmiyorsunuzdur. Danıştay'ı töhmet altında bırakmak doğru değil. Neden bu kadar rahatsızsınız bu anttan? Türkiye'nin iradesini küçük düşüren ne sizi rahatsız eden ne var? Türklüğün adının geçmesi mi, Atatürk'ün adı geçmesi mi? Bu metinde sizi rahatsız eden nedir? Böyle antlar ABD dahil olmak üzere bir çok ülkede vardır. Bu andı çocukların okumasında neye takıldınız? Söyleyin biz de sizinle birlikte olacağız. Samimi olun, dürüst konuşun."

'CEMAL KAŞIKÇI OLAYIYLA İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİK'

Engin Özkoç, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının araştırılması için de Meclise araştırma önergesi verdiklerini belirtti. Engin Özkoç, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin Meclisi kapalı oturuma çağıracaklarını duyurarak, "Çarşamba günü de güvenlik ve istihbarat komisyonuna hazırladığımız raporu sunacağız. CHP olarak soruyorum; bu olayı deşmemek ne demek? Bu diğer ülkelere şu mesajı vermek değil mi; Diğer ülkelere 'hesabınızı bizde kapatabilirsin yeter ki bizimle görüşün.' Bu deşilecek bir konudur ve CHP üzerine gidecektir" diye konuştu.

'TARİHE DAMGA VURAN BİR MÜCADELEYİ MECLİSTE GÖSTERECEĞİZ'

Engin Özkoç, 2019 bütçe sunumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması gerektiğini de savundu ve şöyle konuştu:

"Meclisin en önemli konularından biri bütçedir. Bunu savunması gereken de Erdoğan'dır. Bunu savunacak kadar samimiyse, yüzü varsa gelir kendisi savunur. Eğer o gelmezse başka birini görevlendirirse anlayın ki Erdoğan'ın bu bütçeyi savunacak yüzü kalmamıştır. Tarihe damga vuran bir mücadeleyi Mecliste göstereceğiz."

Engin Özkoç Danıştay\'ı Töhmet Altında Bırakmak Doğru Değil-2
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Engin Özkoç Danıştay'ı Töhmet Altında Bırakmak Doğru Değil-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti
    13:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting için miting alanına geçti. Bursalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlara hediyeler ve çiçekler dağıttı. Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursalılara hitap edecek.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.

  • Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı
    13:49 Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı

    Denizli siyasetinin tecrübeli isimlerinden Halil Pekdemir, Pamukkale'deki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar on binlerce kişiye ulaştı. Pekdemir, gündüz sokak sokak esnaf geziyor, akşamları mahalle buluşmaları, kahve toplantıları ve ev ziyaretlerinin yanı sıra iftar yemekleri düzenleyerek seçmenlere ulaşıyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İnşallah çok kısa sürede ilçelerimize doğalgaz gelecek
    13:48 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İnşallah çok kısa sürede ilçelerimize doğalgaz gelecek

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenerek, doğalgazın Ağlı'ya ve diğer ilçelere gelmesi için çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.

  • 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu
    13:47 2023 Yılında Türkiye Ekonomisi AB Ülkeleri Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tokat'ta yaptığı açıklamada 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu belirtti. Ayrıca, işsizlik oranının düştüğü, istihdam oranının yükseldiği ve milli gelirin 1 trilyon doları aştığı bilgilerini paylaştı. Bakan Işıkhan ayrıca, SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyenin 5'inin de CHP belediyesi olduğunu ifade etti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor
    13:46 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması devam ediyor

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan'da 'şüpheli' sıfatıyla Savcılıkta ifade verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu
    13:45 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehit savcıyı adalete olan inancıyla, vatan ve millet sevgisiyle, dik duruşuyla hatırladıklarını belirtti. Tunç, terör örgütlerine ve adaletsizliğe karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

  • Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek
    13:40 Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için Manisa il genelinde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak. Seçimlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, ilçe seçim kurulları tarafından sandık görevlilerine eğitimler veriliyor. Manisa'nın en çok seçmenine sahip olan Yunusemre ilçesinde ise sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi.


Advertisement