Enjeksiyon Makinesine Sıkışarak Ölen Çocuğun Davası - Son Dakika
Güncel

Enjeksiyon Makinesine Sıkışarak Ölen Çocuğun Davası

Enjeksiyon Makinesine Sıkışarak Ölen Çocuğun Davası

Adana'da okul masraflarını karşılamak için çalıştığı plastik fabrikasında enjeksiyon makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybeden çocuğun ölümüyle ilgili yargılanan işyeri sahibi, 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

09.10.2013 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da okul masraflarını karşılamak için çalıştığı plastik fabrikasında enjeksiyon makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybeden çocuğun ölümüyle ilgili yargılanan işyeri sahibi, 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bu ceza da 30 bin 40 lira adli para cezasına çevrildi.

Olay, merkez Yüreğir ilçesi Keresteciler Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında meydana geldi. Okuldan arta kalan zamanlarda plastik fabrikasında çalışan ilkokul 7'nci sınıf öğrencisi Ahmet Yıldız'ın (13) başı, 14 Mart 2013'te numuneleri almak isterken plastik enjeksiyon makinesine sıkıştı. İşyeri sahibi Ali K. tarafından hastaneye götürülen çocuk hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan işyeri sahibi Ali K. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık, "Ahmet'in bir yakını gelerek 'babası iflas etti, mutlaka çalışması lazım' dedi. Yaşının da 16 olduğunu söyledi. Ben de dayanamayarak işe aldım. Okuldan arta kalan zamanlarda gelerek çay ve temizlik işlerine bakıyordu. Kendi işi olmadığı halde makinenin içindeki örneği almaya kalkışmış. Olay günü Ahmet makinenin kapanmadığını görünce işi aracın içinden almak için uzanmış. Ben o sırada bunu görmedim. Makine insansız malzeme konduğu zaman otomatik olarak çalışır, hammaddesi bitince durur. Ancak bazen içinde iş kalır. O zaman çalışmayı durdurur. Normalde bu şekilde Ahmet bize bilgi verirdi. Bu kez kendi içerisinden işi almaya kalkışmış. Bu şekilde bir kaza olmasını istemezdim" dedi.

Sanık Ali K., yargılama devam ederken, tutuklandıktan 3 ay sonra tahliye edildi.

"OĞLUMU ALLAH VERDİ, ALLAH ALDI"

Ölen Ahmet Yıldız'ın babası Mustafa Yıldız ise maddi ve manevi zararlarının karşılandığını belirterek sanıktan şikayetçi olmadı. Daha önceki ifadelerinde şikayetçi olduğunu söyleyen Yıldız, "Oğlumu Allah verdi, Allah aldı. Eceli öyledir, kaderi öyledir. Yapılacak bir şey yok. Bir düşmanlığımız, bir husumetimiz yok. Allah'ın emrine ne diyebilirim. Şikayetçi değilim. Allah onun işini gücünü rast getirsin. O da böyle olmasını istemezdi" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, sanık Ali K.'yi 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı hapis cezasını 4 yıl 2 aya indirdi. Ardından da bu hapis cezası, bin 520 gün karşılığı 30 bin 40 lira adli para cezasına çevrildi. Sanık, 30 bin 40 lirayı 24 taksit ile ödeyecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enjeksiyon Makinesine Sıkışarak Ölen Çocuğun Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement