Enka’da Önce "Hoop Gitti Kafa", Sonra "Bomba"! - Son Dakika
Kültür Sanat

Enka’da Önce "Hoop Gitti Kafa", Sonra "Bomba"!

Enka’da Önce "Hoop Gitti Kafa", Sonra "Bomba"!

Krek Tiyatro Topluluğu, Art Arda İki Oyunla ENKA Sahnesine Çıkıyor, ENKA'da "Yaşam Sanatla Canlanıyor"!

08.03.2011 17:26  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç topluluk; 15 Mart 2011, Salı akşamı saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda ilk perdede "Hoop Gitti Kafa", ikinci perdede ise "Bomba" adlı oyunlarını sahneleyecek!

Berkun Oya'nın yazıp yönettiği "Hoop Gitti Kafa" ve "Bomba"; ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Bahar Programı kapsamında tiyatro severlerle buluşacak. Prodüktörlüğünü Nisan Ceren Göknel'in üstlendiği oyunlardan "Hoop Gitti Kafa"da Bartu Küçükçağlayan ve Onur Ünsal; "Bomba"da ise Bartu Küçükçağlayan, Batur Belirdi, Bülent Emin Yarar, Canan Ergüder ve Görkem Yeltan gibi önemli oyuncular rol alıyor.

Krek'in "Hoop Gitti Kafa" ve "Bomba" adlı oyunları, klasik tiyatro kalıplarının dışındaki içerik ve kurguları ile son dönemin en ilgi çeken oyunları arasında gösteriliyor. Enerjisi ve kurduğu bağlantılarla seyircisini içine alan "Hoop Gitti Kafa" ve "Bomba"; insan psikolojisi ve içsel dünyaya dair şaşırtıcı tespitlerle, bütün sahne kısa sürede değişirken kişilerin aynı kalıp kalamayacağını sorguluyor.

Müthiş enerjisi ile "Hoop Gitti Kafa"; perde açılır açılmaz seyircisiyle bağlantı kuruyor. Oyun, izleyiciyi şaşırtıcı diyaloglar arasında, bilincin ayarlarının kurcalandığı belirsiz bir tanıklığa davet ediyor. Zamanın nasıl geçtiğinin anlaşılmadığı tehlikeli bir oyunun içinde; birinin kafası burada, öbürünün "Hoop Gitti Kafa"... İkinci perdede sahnelenen "Bomba" ise izleyiciyi şehrin kalabalık kafeteryalarından birine götürüyor. Hareketleri düşünce hızıyla yarışan garson kız, ayrılmak için sevgilisiyle kafede buluşmuş kadın, barışmak için gelmiş sevgilisi, cep telefonuyla yaşayan iş adamı ve kaderine bıçak saplayan genç bir adam… "Bomba"da beklenen an, kafeteryada bulunan herkes için en beklenmedik an…

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Bahar Programı'na ait biletler Biletix'ten temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00'da TaksimAKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM'ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Bilet fiyatı: Gişe: 20,00 TL

Biletix: 23,50 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Enka’da Önce 'Hoop Gitti Kafa', Sonra 'Bomba'! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement