Enka, Rusya'nın Emlak Zenginleri Arasında - Son Dakika
Ekonomi

Enka, Rusya'nın Emlak Zenginleri Arasında

Enka, Rusya\'nın Emlak Zenginleri Arasında

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya'nın emlak zenginlerini belirledi. Mühendislik ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Enka, bu listenin altıncı sırasında yer aldı.

29.01.2016 16:27  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya'nın emlak zenginlerini belirlediği araştırmasını yineledi. Kriz yüzünden ilk kez geçen yıl kira gelirlerinin yüzde 25 gerilediğine dikkat çekildi. Rusya'nın emlak zenginlerini belirlendiği araştırmada, Enka altıncı sırada yer aldı.

LİSTEDE ENKA 6. SIRADA

Rusya'da en fazla kira geliri elde eden altıncı şirket, Mühendislik ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren ENKA.

1. SIRADA ZAHAR İLİYEV VAR

Enka listenin altıncı sırasında yer alıyor. Derginin araştırmasına göre Rusya'da yılda en fazla kira geliri elde eden emlak zenginleri ve Moskova'da sahip oldukları mülklerin önde gelenleri şöyle:

Zahar İliyev: 1,1 milyar dolar. Yevropeyski alışveriş merkezi, Radisson Royal Ukraina, Sadovod pazarı, Food City pazarı.

İngvar Kamprad (Ikea'nın kurucusu): 680 milyon dolar. Mega Belaya Daça, Mega Himki.

Sambel Karapetyan: 610 milyon dolar. RİO alışveriş merkezi, Novotel Moscow City.

Mihail Gutseriyev, Sait Salam Gutseriyev, Mihail Şişhanov: 430 milyon dolar. Kaleydoskop alışveriş merkezi, Severnoye Domodedovo lojistik merkezi, Mariott Grand Oteli.

Boris Mints, Aleksandr Nesis: 395 milyon dolar. Belaya Ploşad, Lefort.

Şarık Tara, Sinan Tara (Enka): 380 milyon dolar. Moscow City Naberejnaya Kulesi, Krasnıye Holmı Oteli.

Aras Agalarov: 365 milyon dolar. Crocus Expo, Vegas.

Yuri Hotin: 325 milyon dolar. Gorbuşkin Dvor, AVM Filion, East Gate iş merkezi.

Amiran Mutsoyev: 250 milyon dolar. AVM İyun.

Aleksandr Klyaçin: 245 milyon dolar. Danilovskaya manufaktura iş merkezi, Krasnaya Roza iş merkezi, Savelovski pazarı.

Kaynak: fortuneturkey.com

Son Dakika Ekonomi Enka, Rusya'nın Emlak Zenginleri Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Abdurrahman Düşüngen: Çok mu .Yıllardır.Oralarda ve başka ülkelerde her türlü inşaat yapıyorlar.Yakışır ülkemin girişimci evlatlarına.Saygılarımla.Türkiyede ruslara mal alım ve satımına onlar karar vermediği için kimse suçlamasın.saygılarımla. 0 0 Yanıtla
  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi
    14:23 Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, hemofili hastalarının yaşam kalitesini iyileştirebilmek adına bakım ve tedavide çeşitli gelişmelerin olduğunu ancak hala birçok karşılanmamış ihtiyacın bulunduğunu bildirdi. Hemofili, dünyada yaklaşık 1 milyon 125 bin, Türkiye'de ise 6 binden fazla kişiyi etkiliyor. Prof. Dr. Demir, Dünya Hemofili Günü dolayısıyla hemofiliyle yaşamaya dair farkındalığı artırmak ve bu alandaki karşılanmamış ihtiyaçlara dikkati çekmek için değerlendirmelerde bulundu.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement