Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları sırasında bir kepçe operatörü altın kemer dolu çanta buldu. İhbar üzerine enkaza gelen polis, altın dolu çantayı tutanakla teslim aldı. Kime ait olduğu merak edilen çantanın Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu belirlendi.

24.02.2023 12:36  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki büyük depremle çok sayıda binanın yıkıldığı ve binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'ta enkaz çalışması sırasında ekipler bir çanta dolusu altın kemer buldu. O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Herkes altın kemerlerin kime ait olduğu sorusuna yanıt aramaya başladı.

ALTINLARIN SAHİBİ MARAŞ'IN ÜNLÜ KUYUMCUSU

Teslim aldıkları altın kemerlerin izini emniyet ekipleri, 78 kilo ağırlığında olduğu öğrenilen altınların Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğunu tespit etti. Deprem felaketinde yerle bir olan Pentapark Apartmanında oturduğu öğrenilen İbrahim Zabun ve çocuklarının ise enkazdan sağ çıkıp çıkmadığı ise bilinmiyor.

HER BİRİ 10 BİN DOLAR DEĞERİNDE

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuyumculara altın verdiği öğrenilen İbrahim Zabun'un dairesinin bulunduğu apartmanın enkazından çıkan altın kemerlerin her birinin ise 10 bin dolar değerinde olduğu öğrenildi.

PEKİ ALTINLARA NE OLACAK?

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde muhafaza edilen altınların yaşaması durumunda İbrahim Zabun'a aksi durumda ise mirasçılarına verilecek. Mirasçılarının da çıkmaması durumunda ise altın kemerlerin 5 yıl sonra Milli Emlak'a devredileceği öğrenildi.

AİLE İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan haberlerin ardından bahsi geçen kuyumculuğun hesabından bir açıklama yapıldı. Metinde, "Çeşitli haber sitelerinde yapılan sayın M. Akif Zabun beyin hayatını kaybetmesi ve 78 kilo altın bulunması ile ilgili haberler gerçek dışı ve asılsızdır. Bu paylaşım Zabun beyin şahsi isteğidir. Kendisi bahsi geçen adreste de ikamet etmemekteydi. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri yer aldı.

Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı
Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı

Son Dakika Güncel Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Güneyli 01: Yaşamıyorsada illaki akrabası mirasçısı vardır.Hemen milli emlağa pişirmeyin.yoksada fakir fıkaraya dağıtın sadaka niyetine. 351 118 Yanıtla
  • Muazzez Yılmaz: Milli evrak demek milletin cebine girecek demek o kadar savunma sanayi uçaklar füzeler üretiliyor ne ile uretiliyor 144 236 Yanıtla
  • NURİ SALMIŞ: Belkim benim olabilir?? 27 132 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Dun yazdik kuyumcudur diye 73 8 Yanıtla
  • Serkan süper olmuş: ??????Adamda ki yoruma bak ya milli emlağa yani devletin kasasına gider sahibi yoksa... Sana versinler başvuru yapda ?? 33 18 Yanıtla Cüneyt Köroğlu: Vergisi var algısı var kaçağı var göçeği var, eldeki avuçtakilerde gidebilir. 37 4
  • Toprak Vuslat: Kendisine ait değilse haram yesin değil mi?! 26 3 Yanıtla
  • TC Hayrettin Üstüner: 78kilo altını olan bu arkadaş ne kadar kayıtlı stok bildirmiş. En son Ne kadat vergi ödemiş bunları da araştırıp yazs aydınız 13 3 Yanıtla
  • Ertan Karakaya: İnşallah hayattadır 12 0 Yanıtla
  • selçuk Ince: Yaw çıkar biri cikmasa da çıktı derler yerler 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement