Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Gözü Yaşlı Bakış - Son Dakika
Güncel

Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Gözü Yaşlı Bakış

Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Gözü Yaşlı Bakış

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 iki depremin ardından Erciş'te yıkılan binaların enkaz kaldırılma çalışmaları başladı.50'nin üzerinde iş makinesi ve kamyon çalışmalarda kullanılıyor.

22.11.2011 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 iki depremin ardından Erciş'te yıkılan binaların enkaz kaldırılma çalışmaları başladı. 50'nin üzerinde iş makinesi ve kamyon çalışmalarda kullanılıyor. Çalışmaları yakından takip eden Enkaz Kaldırma İşlerinden Sorumlu Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, en kısa sürede enkaz yığınlarının ilçe dışına taşınacağını belirtti.Depremden en çok etkilenen Erciş'te deprem sırasında yıkılan 18 binanın 7'sinin enkazının kaldırıldığını kaydeden Dündar, " Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Başta yıkılan binaların molozlarını ilçe merkezinden uzaklaştırdıktan sonra, depremde hasar gören fakat kullanılamayacak durumda olan binaların yıkımına geçeceğiz. Erciş merkezde 86 bina hasar gördüğü için yıkım kararı çıktı, en yakın zamanda yıkıcağız. Şu ana kadar hasar gören 20 binanın yıkım işlemini gerçekleştirip molozlarını ilçe dışına taşıdık" dedi.

Enkaz kaldırma çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Dozerin kepçesine dolan tonlarca moloz kamyonlara yüklenerek, ilçe dışına taşınıyor. Çalışmaları yakından takim eden Ercişliler, kazma ve kürekleriyle enkazın küçük parçalarını bir araya getirerek dozer operatörüne yardımcı oluyor. Depremde yıkılan evlerini uzaktan izlemeyi seçen vatandaşlar, göz yaşlarına hakim olamıyor. Deprem sırasında evini kaybeden bir kadın da evinin enkazının kamyonlara yüklenmesini kucağında çocuğu ile izledi. Oyuncaklarını kaybeden minik kız çocuğu, annesinin kucağında uzun süre ağladı. Evini depremde kaybettiğini belirten gözü yaşlı anne, "Artık burada bir evim yok. İstanbul'da yaşayan annemlerin yanına döneceğim. Yeniden bir yaşam kuracağım" dedi.

Deprem sırasında binaların üzerlerine yıkıldığı araçların hurdaları dikkat çekti. Savaş sahnesini andıran otomobil hurdalarını sahipleri koruma altına aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Gözü Yaşlı Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement