Enrico Macias, Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Enrico Macias, Hayranlarıyla Buluştu

Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde konser verdi.

19.11.2015 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde konser verdi.

Konser öncesi hayranlarına seslenen ünlü sanatçı, Türkçe olarak "Çok müteessirim" dedi.

"Benim ailem burada" ifadesini kullanan sanatçı, Ankara ve Paris'te meydana gelen terör saldırılarına dikkati çekerek, "Türkiye ve Fransa yasta. Ankara ve Paris'te bildiğiniz gibi terör dehşeti yaşandı. O yüzden gösteriye başlamadan önce, katliamın tüm mağdurları ve yakınları için, siz ve müzisyenlerle 1 dakika saygı duruşunda bulunmak isterim" diye konuştu

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı,"Melisa", "Solenzara", "Paris", "Zingarella"nın da aralarında bulunduğu 20 şarkı seslendirdi.

Enrico Macias, konserin büyük bölümünde gitarını elinden bırakmayarak, gitarı eşliğinde şarkılarını yorumladı. Sanatçı daha önce Ajada Pekkan'la birlikte seslendirdiği "Hoşgör Sen" adlı eseri Türkçe seslendirerek müzikseverlere bir de sürpriz yaptı.

"Zingarella", "La Guitare", "Aie Aie Aie", "Solenzara" ve "Le Femme de Mon Ami" gibi onlarca unutulmaz şarkıya imza atan sanatçının konser biletleri, hayranlarının yoğun ilgisi dolayısıyla konserden günler önce tükendi.

Müzikal kariyerinde 50 yılı geride bırakan sanatçı, 1967'den bu yana yaptığı yüzlerce kayıt, 7 soundtrack, oynadığı 10 film ve dizi ile tüm dünyada ününe ün kattı.

Kariyeri boyunca 800'ün üzerinde beste yapan Macias'ın 50'den fazla şarkısı, Türk sanatçılar tarafından Türkçe yorumlandı.

Ajda Pekkan'ın "Hoşgör Sen", Selçuk Ural'ın "Kumsal'daki İzler", Gönül Yazar'ın "Arkadaşımın Aşkısın", Seyyal Taner'in "Son Verdim Kalbimin İşine" ve Tanju Okan'ın "Çal Çingene" isimleriyle yorumladıkları şarkılar, sanatçının Türkçe'ye uyarlanan eserleri arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Enrico Macias, Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement