Ensar Vakfı Doğanşehir Şubesi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ensar Vakfı Doğanşehir Şubesi Törenle Açıldı

Ensar Vakfı Doğanşehir Şubesi Törenle Açıldı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Ensar Vakfı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

11.10.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Ensar Vakfı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen açılış törenine AK parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir kaymakamı Memiş İnan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Ensar Vakfı Genel merkez yetkililerinden Turan Koç, Kerem Abadi, Fatih Yıldız, Doğanşehir Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Şen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında ilk konuşmayı Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Şen yaptı. Osman Şen en büyük hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu dile getirerek, ilçede vakfın kuruluşu için emeği geçenlere teşekkür etti. Ensar Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Koordinatör Turan Koç ise yaptığı selamlama konuşmasında Ensar vakfının 1979 yılında İmam-Hatip ve İlahiyat öğrencilerine hizmet vermek amacıyla kurulduğunu dile getirdi. Koç, "Gün geçtikçe faaliyet ve hizmet alanlarını büyüterek her kesimdeki öğrencilere hizmet veren ve binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veren bir kuruluş haline gelmiştir. Ensar Vakfı iyi insan yetiştirme amacını tüm Türkiye'de gerçekleştiren bir vakıftır" diye konuştu. Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise konuşmasında, "Böyle hayırlı hizmet veren bir vakfın ilçede açılması çok önemli, vakfın gayesi eğitimli insan yetiştirmektir. Yapılan çalışmalara he zaman yardımcı olacağız, Vakıf İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan konuşmasında vakfın açılmasına vesile olan herkese teşekkür etti. Memiş, "Ulusal ve Uluslararası alanlarda hayırlı hizmetler yapan bu vakfın ilçemizde de bir şubesinin açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Onlarca şubesiyle ülkenin her yanında hayır yapmayı şiar edinmiş milli ve manevi değerleri vererek akil gençler yetiştirmek için devlet ve milletle işbirliği yapan Ensar vakfı da inşallah aynı saygı, sevgi ve güveni Doğanşehir'de de bulur. Bizlerde kaymakamlık olarak onlarla birlikte olarak, destek vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında çağın en büyük sorunlarından birisinin gençlere yeterince sahip çıkamamak olduğunun altını çizdi. Çakır, "Gençlerimize sahip çıkabilmek, gençlerimize değerler eğitimi verebilmek, onları topluma kazandırmak, geçmişle olan bağlarını güçlendirerek onların maddi ve manevi gelişmelerine yardımcı olmaktır. İş yoğunluğundan dolayı aileler bile çocuklarına zaman zaman yeterli eğitimi veremiyorlar. Bu tür vakıflara ve sivil toplum kuruluşlarına destek verilmesi, sahip çıkılması ve katkı sunulması gerekiyor. Bu anlamda Ensar Vakfı ülkemizdeki ender kuruluşlardan birisidir. Bunun yerelde de desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Beldediye Başkanı Ahmet Çakır'ın ardından konuşan Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise konuşmasına Ankarada meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek başladı. Tüfenkçi, "Ensar Vakfımız Türkiye'de bulunan İmam-Hatipler Platformunun kuruduğu 5 platformundan birisidir. Ben de bu Platformun şimdi de Milletvekili koordinatörü olarak görev alıyorum. Ensar Türkiye çapında hem İmam-Hatiplilere hem İlahiyat öğrencilerine yönelik çalışmalarıyla kamil ve ahlaklı insan yetiştirme, milli, inançlı değerli insanları yetiştirme, milletini vatanını seven insanlar yetiştirme noktasındaki hepimizin takdirindedir. Böyle bir nesile, böyle bir insan gücüne bu günlerde ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu yaşanan terör olaylarıyla beraber görüyoruz. Bu gibi kuruluşların varlığı bizim yarınlara dair umudumuzu da artırıyor. Onun için bizler dimdik ayakta durarak daha da fazla milletimize ve memleketimize sahip çıkarak inşallah bu sıkıntılı günleri de atlatacağız. Ben bu vakfın kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ensar Vakfı Doğanşehir Şubesi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement