Ensar Vakfı Üyeleri ile Gönül Elçileri, İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ensar Vakfı Üyeleri ile Gönül Elçileri, İftarda Buluştu

Ensar Vakfı Üyeleri ile Gönül Elçileri, İftarda Buluştu

Ensar Vakfı Kayseri Şubesi ev sahipliğinde Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ile ortaklaşa iftar programı düzenlendi.

12.07.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ensar Vakfı Kayseri Şubesi ev sahipliğinde Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ile ortaklaşa iftar programı düzenlendi.

İftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Erkan, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti döneminde ülkenin geldiği noktayı değerlendirerek, 12 yıllık AK Parti iktidarı ile vesayet rejiminin sona erdiğini, herkesin şikayet ettiği ama bir türlü dokunamadığı vesayet döneminin cesaretle atılan adımlarla sona erdirildiğini belirtti. Daha önce ülkede özellikle Müslümanların inançlarını yaşama noktasında çektikleri sıkıntılara da değinen Özhaseki bütün bunların artık yaşanmadığını ve o dönemlerin artık kapandığını vurguladı. Ayrıca ülkenin her yanını sarmış olan mafya düzeninin de bu dönemde sona erdirildiğinin altını çizdi. Özhaseki, Ramazan ayının getirdiği güzellikleri Müslümanların doyasıya yaşayamadıklarını, İslam dünyasının her köşesinde yaşananlardan ve dökülen kanlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Bu ızdırap, acı ve gözyaşından dolayı hiçbir Müslümanın huzur içinde bir Ramazan geçirmesinin mümkün olmadığını ve bir süre sonra bu acı haberlerin normal hale gelmesinden dolayı Müslüman olarak rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Siyonist İsrail'in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulümden dolayı İslam dünyasının yeterince tepki gösterememesine de değinen Özhaseki her Müslümanın bu acıları içinde derinden hissettiğini sözlerine ekledi.

Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Erkan da, Ramazan ayının başka ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi dileğinde bulundu. Erkan konuşmasında taraf olmak konusu üzerinde durarak şunları kaydetti:

"Bizler taraf olmayan bertaraf olur vecizesinden hareketle biz Müslümanlar başta Allah ve Resulü (sav)'nden yana tarafız, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinden yana tarafız. Bin yılı aşkın süredir İslam aleminin bayraktarlığını yapan aziz Türk milletinden yana tarafız, biz Gazze'de, Kudüs'te Yahudi zulmü altında inleyen, şehit olan, yaralanan, gazi olan Filistinli kardeşlerimizden yana tarafız. Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da, Orta Afrika'da, Somali'de ve daha nice İslam beldesinde zulüm gören, açlıktan ölen Müslüman kardeşlerimizden yana tarafız. Biz Anadolu'yu fetheden, İslamlaşmasını sağlayan Sultan Alparslan'dan yana tarafız, 1453'te İstanbul'u fetheden, Ayasofya'yı cami yapan Sultan Fatih'ten ve günümüzde de öksüz kalan İslamın sembolü Ayasofya'nın açılmasından yana tarafız. Hilafet makamını uhdesine alan Anadolu'yu İslam ümmetinin merkezi yapan Mukaddes Emanetleri İstanbul'a taşıyan Yavuz Sultan Selim Han'dan yana tarafız, Cennet mekan Abdulhamit Han'dan yana tarafız, din ve iman adına, yaşanan tarihin en büyük zulmünden sonra iktidara gelir gelmez ezanı aslına çeviren, Allah demeyi ve Kur'an okumayı serbest hale getiren, imam hatip okullarını açan şehit Adnan Menderes'ten yana tarafız, ilk dindar Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal'dan ve hayatını İslam ve Büyük Türkiye davasına adayan rahmetli Erbakan hocadan yana tarafız. Biz, 12 yıldır yeni ve büyük Türkiye'yi inşa eden, milli geliri ve ihracatı 5 misli artıran, milletin kanını emen enflasyon ve faiz belasını tek haneye düşüren, Türk milletine özgüvenini tekrar kazandıran, en önemlisi başörtüsü problemini çözen, İmam Hatip Liseleri'nin önünü açan, bütün camilerimizi okul haline getiren, Orta öğrenimde Seçmeli Kur'an ve Siyer dersleriyle yavrularımızı Kur'an'la ve Efendiler Efendisi Peygamberimizle tanıştıran, milletin milli ve manevi duygularını yücelten Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana tarafız. Bu duygularla böyle mübarek bir gecede davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına bir konuşma yapan Ahmet Taş ise, konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinerek, Müslümanlar olarak ümmet bilinci içerisinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Müslümanların, inanan insanlar olarak Müslüman kardeşlerinin dertleriyle dertlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ahmet Taş, bugün Müslümanların yaşadığı sıkıntıların altında yatan en önemli sebebin bir araya gelememeleri olduğunu belirterek, Osmanlının en zor döneminde bile İslam düşmanlığını konu alan bir tiyatro oyununu bile Avrupa'da yasaklanmasını sağlayabildiğini bugün birliktelik olmadığı için dağınıklık yaşandığının altını çizdi.

Son olarak mikrofona gelen Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Ali Toksarı da böyle güzel bir organizasyonla, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Ensar Vakfı'na ve emeği geçenlere teşekkür etti ve Ensar Vakfı'nın öğrenci yetiştirme konusunda üstlendiği görevin önemine vurgu yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ensar Vakfı Üyeleri ile Gönül Elçileri, İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement