Enterprise 2013'de Kazanan 2 Takım Ödül Aldı - Son Dakika
Güncel

Enterprise 2013'de Kazanan 2 Takım Ödül Aldı

Enterprise 2013\'de Kazanan 2 Takım Ödül Aldı

Avrupa'nın 7 üniversitesinden 70 öğrencinin oluşturduğu toplam 10 takım içerisinden, kazanan 2 takım ödül aldı.

01.04.2013 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işık Üniversitesi koordinatörlüğünde Şile Kampüsünde gerçekleştirilen Enterprise 2013'de kıyasıya rekabetin ardından, 29 Mart 2013 Cuma günü Şile Kadın Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen Ödül Töreniyle Avrupa'nın 7 üniversitesinden 70 öğrencinin oluşturduğu toplam 10 takım içerisinden, kazanan 2 takım ödül aldı.

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşen programda; Genel Müdür, Finans Müdürü, Pazarlama Müdürü, Üretim Müdürü, Ürün Geliştirme gibi gerçek bir organizasyonda değişik görevler üstlenen Avrupa'nın 7 üniversitesinden 70 öğrenci ve akademisyenin katılımıyla oluşan 10 takım yarıştı.

Enterprise projesinin ilk haftasında, yönetim/pazarlama simülasyonlarıyla tanışan öğrenciler, bulundukları endüstrilerde firmalarının iş ve stratejik planlarını yapıp mentorlarına sundular.

Aldıkları yorumlar doğrultusunda planlarını uygulamaya başlayan öğrenciler için yoğun bir hafta oldu. Kimileri uyguladıkları stratejik kararlarla hisse senedi fiyatlarını yükseltirken, kimi firmalarda da iniş çıkışlar görüldü. Ara raporlarında öğrenciler bu durumların sebebini bulmaya ve orijinal plandan farklı gelişen yönleri anlamaya çalıştılar.

Aynı zamanda Girişimcilik üzerine konuşma yapan: Alcatel Türkiye Yöneticisi Aslı Sarı, Exa-Tech Yöneticisi Serdar Raşit Alemdar, 212 Ltd. Şirketinin yatırım fonu yöneticisi Ali Karabey ile yaptıkları sohbet ve fikir alışverişi ile Türkiye'nin sayılı fabrikalarından olan Arçelik gezisi de öğrencilerin tüm bu konseptleri iş hayatında nasıl kullanıldığını görmelerine yardımcı olarak, bilgilerini pekiştirdi. Hafta sonu yaptıkları İstanbul tarihi yarımada kültür gezisi ile şehrin tadını çıkaran öğrenciler, Işık Üniversitesinin müzik grubunun konseriyle ikinci haftaya tam enerjiyle başladılar.

Enterprise 2013, Perşembe günü final sunumlarının ardından, 29 Mart 2013 Cuma günü Şile Belediyesi Kadın Toplum Merkezinde, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak'ın katılımıyla, ödüllerin ve katılım sertifikalarının dağıtıldığı törenle sona erdi. Kazanan iki takım şöyle:

Alpha R Takımı;

Kenneth Tournoy- Belçika'dan Howest (Howest University College West Flanders ),

Niklas Dahlen-Türkiye'den IŞIK Üniversitesi,

Jarne Keysers- Belçika'dan Thomas More Kempen (Kempen University College),

Benedicte Pollet- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque),

Mario Müller- Almanya'dan EBC Hochschule (EBC Hochschule, European University of Applied Sciences),

Polina Puganova- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque),

Viktória Jakó – Belçika'dan Thomas More Kempen (Kempen University College).

Bravo T Takımı;

Ferenc Kadar – Macaristan'dan Szolnoki Foiskola (College of Szolnok),

Melissa Van den Berg- Belçika'dan Thomas More Kempen (Kempen University College), Neslihan Taşkın-Türkiye'den IŞIK Üniversitesi,

Jeroom Rivière - Belçika'dan Howest (Howest University College West Flanders)

Merve Gökdeniz – Türkiye'den IŞIK Üniversitesi,

Markus Anttiroiko- Finlandiya'dan Centria UAS (Centria University of Applied Sciences),

Amal Ziani- Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque)

Alpha R ve Bravo T'nin ödüllerini almasının ardından; törende katılımcı akademisyen ve öğrencilere de sertifikaları verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enterprise 2013'de Kazanan 2 Takım Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement