Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevine AK Parti'nin Adayı Engin Tekintaş Seçildi - Son Dakika
Güncel

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevine AK Parti'nin Adayı Engin Tekintaş Seçildi

Enver Yılmaz'ın istifasıyla boşalan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş seçildi.

24.09.2018 15:17  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enver Yılmaz'ın istifasıyla boşalan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş seçildi. Tekintaş, Ordu'nun Altınordu ilçesinin belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.

ENVER YILMAZ GEÇTİĞİMİZ HAFTA İSTİFA ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz geçtiğimiz hafta istifa etmişti. Enver Yılmaz'ın istifasının ardından yeni başkanın kim olacağı merak ediliyordu.

YILMAZ İSTİFASINI TWİTTER'DAN DUYURDU

Enver Yılmaz istifasını Twitter'dan, "Söylenecek o kadar söz var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz." ifadeleri ile duyurmuştu.

YENİ BAŞKAN ENGİN TEKİNTAŞ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş oldu. Tekintaş, Ordu'nun Altınordu ilçesinin belediye başkanlığı görevini yürütüyordu.

Tekintaş, Yılmaz'ın ardından başkanlık görevine vekalet etmişti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevine AK Parti'nin Adayı Engin Tekintaş Seçildi

TEKİNTAŞ 67 OYUN 66'SINI ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ

Mecliste yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş, kullanılan 67 oyun 66'sını alarak başkan seçildi, 1 oy ise boş çıktı. Öte yandan CHP'li meclis üyeleri, Hasan Karamustafaoğlu'nu büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdi ancak oylama öncesi salonu terk etti.

TEKİNTAŞ KONUŞMASINDA, ESKİ BAŞKAN ENVER YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Engin Tekintaş, yaptığı konuşmada, Ordu'ya hizmet için 4,5 yıldır görev yapan Enver Yılmaz'a teşekkür etti. Yılmaz'a bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Tekintaş, zor bir görev üstlendiğinin farkında olduğunu söyledi. Tekintaş, uzun yıllardan bu yana siyaset yaptığını belirterek, siyasetteki amaçlarının halka hizmet, gönül alma ve doğru istikamette yola devam etmek olduğunu kaydetti.

"GELECEĞİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mecliste yapılan oylama sonucu oyların yüzde 99'unu alarak göreve başlamış bulunduğunu belirten Tekintaş, "Sizlerle hizmetin devamını, milletimizin özellikle gönül ilişkisini bizimle doğrudan kurarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bu süreçte karşılıklı diyaloglarımızı, kamuoyuyla basınla halkla ve ilgili diğer birimlerle hizmetlerimizi sürdürmeye, geleceği inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

ENGİN TEKİNTAŞ KİMDİR?

1960 yılında Ordu'nun Altınordu İlçesi Akkese Mahallesi'nde dünyaya gelen Engin Tekintaş, ilkokulu doğduğu Akkese, ortaokulu Teyneli Mahallesi'nde okudu. Liseyi Ordu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise 1979-1983 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Askerliğini Erzurum'un Oltu İlçesi'nde yedek subay olarak tamamladı. İş hayatına özel bir sektörde yönetici olarak başlayan Tekintaş, 1988 yılında ortakları ile başlayan ticari hayatını 25 yıldır Altınordu'da devam ettiriyor.

Siyasete ise 1991 yılında Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Engin Tekintaş, sırasıyla 1994 yılında Refah Partisi Ordu Merkez İlçe Başkanı, 1995'te Refah Partisi Ordu Milletvekili Adayı, 1995'te Refah Partisi İl Başkanı görevlerinde bulundu.

1999'da Fazilet Partisi'nden Ordu Belediye Başkanı Adayı olan Engin Tekintaş, 2001 yılında Ak Parti Ordu İl Teşkilatı'nın kuruluşunda aktif rol aldı. 2003 yılında AK Parti İl Başkanı oldu. 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından İl Genel Meclisi Başkanı oldu. Ordu'nun en büyük ilçesi olan Altınordu'ya Ak Parti'den ilk Belediye Başkan Adayı olan Tekintaş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Altınordu Belediye Başkanı olarak seçildi.

Evli 3 çocuk babası olup, İngilizce, Arapça ve Farsça bilmektedir.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevine AK Parti\'nin Adayı Engin Tekintaş Seçildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevine AK Parti'nin Adayı Engin Tekintaş Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement