Enver Yılmaz: "Ünye'nin Geleceği Parlak" - Son Dakika
Güncel

Enver Yılmaz: "Ünye'nin Geleceği Parlak"

Enver Yılmaz: "Ünye\'nin Geleceği Parlak"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018’in Ünye için çok önemli bir yıl olacağını söyledi.

27.12.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018'in Ünye için çok önemli bir yıl olacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Ortak Akıl" toplantıları devam ediyor. Ünye ilçesinde faaliyet gösteren siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye'nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek alt yapı, doğalgaz ve sıcak asfalt çalışmalarında büyük yatırımların hayata geçeceğini ve 2018'in ilçe için çok önemli bir yıl olacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Başkan Yılmaz, Ordu'nun her bir ferdinin fikrinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "İlimizin her bir ferdinin fikri bizim için çok önemli olup, istişare siyasetimizin en önemli parçasıdır. Ünye'mizin siyasi parti temsilcileri, STK'ları, basın mensupları ve iş adamları ile 'Ortak Akıl' toplantısında bir araya gelmekten son derece memnunuz. Öncelikle tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili çalışmalarımızı anlatıp, ardından sizlerin görüşlerini alarak güzel ve verimli bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz" dedi.

"2018 yılında üstyapıya yöneleceğiz"

2018 yılında Ünye'nin altyapı sorunlarını büyük oranda çözeceklerini ve üstyapıya yöneleceklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, ilçede devam eden ulaşım, su ve kanalizasyon, doğal gaz yatırımlarıyla birlikte katı atık ayrıştırma tesisleri, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi, kadınlar plajı, Yunus Emre Gençlik Kampı, cephe iyileştirme çalışmaları, Oto Galericiler Sitesi ve Toplu Taşıma Projesi'yle ilgili bilgi verirken, çalışmaların detayları hakkında ise şunları söyledi:

"Ünyemizde Büyükşehir olmadan önce 1 km dahi sıcak asfalt yoktu. 3 yılda 40 km sıcak asfaltı ve 95 km sathi asfaltı ilçemizle buluşturduk. 2018 yılı planımız ise 23,7 km sıcak asfalt dökümü ve 49,7 sathi asfalt kaplaması yapıldı. Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi, her yağmurda su baskını korkusu yaşıyordu. Kutu bakslar yardımıyla 3 ayrı sokaktan 300 metre yağmur suyu hattıyla denize ulaştık ve Fevzi Çakmak Mahallesi'ni su baskını tehdidinden kurtardık. 60 bin 588 metre içme suyu hattı inşa ettik. Doğalgaz Ünye'mizin 10 yıllık özlemiydi. 2014 yılı sonrası, ilçemizde 75 bin 573 metre şebeke hattıyla Atatürk, Çınarlık, Kaledere, Liseler, Çamurlu ve Ortayılmazlar Mahallelerinde 17 bin 415 potansiyel aboneye ulaştık. Ünye Fevzi Çakmak Mahallemizde doğal gaz çalışmaları başladı. 2018'de Burunucu ve Ortayılmazlar Mahallesi ile itfaiye ve otogarın olduğu alana kadar yatırımlarımız tamamlanacak. TOKİ'nin bulunduğu Gölevi Mahallesi'nde de çalışmalar başlayacak. Güzel Ünyemizi, göze ve gönüllere hitap edecek bir kimliğe kavuşturmak için sahil yolu üzerindeki Jandarma ile eski Devlet Hastanesi arasındaki 4 km'lik alanda, 180 binanın dış cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ünye ilçemizde, Fevzi Çakmak Parkı ve Sosyal Tesis Binası, kadınlar plajı, Yunus Emre Gençlik Kampı, Mavi Bayraklı Kırkevler Plajı, Dönerçeşme Meydan Düzenlemesi, Kazancılar Caddesi Dış Cephe İyileştirme Çalışması yapmış olup, ORMEK Şubemiz ile Hanımlar Lokalimizi de hizmete sunduk. İlçemiz için yatırımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek."

Başkan Enver Yılmaz'ın konuşmasının ardından, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz alarak Ünye ile ilgili görüş ve temennilerini paylaştı. Program, toplantının ardından düzenlenen yemek organizasyonuyla sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Enver Yılmaz: 'Ünye'nin Geleceği Parlak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te konteyner kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinlikleri düzenlendi
    16:24 Gaziantep'te konteyner kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinlikleri düzenlendi

    Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından konteyner kentte barınan çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi. Yeşilyurt Mahallesi'nde kurulan Umut Evi Destek Merkezi'nde 500'e yakın çocuğun katıldığı şenlikte çocuklar, gösteri ve çeşitli atölyelere katıldı. Etkinliğe, İslahiye Koordinatör Kaymakamı Muhammed Ali Çınarka, Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mutlu Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Kültür Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel ve Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu da katıldı.

  • Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sapanca'da Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na katıldı
    16:24 Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sapanca'da Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na katıldı

    Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz katıldı. Çalıştayda sektördeki gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul'da Yağışlar Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    16:24 İstanbul'da Yağışlar Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Marmara Bölgesi'nde dün gece yarısından itibaren etkili olan rüzgar ve yağış sonrası İBB Afet İşleri Daire Başkanlığı, AKOM'dan yapılan açıklamada, en fazla yağışın Arnavutköy, Çatalca ve Şile ilçelerine düştüğü ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi. Yarından itibaren ise hava sıcaklıklarının tekrar yükseleceği vurgulandı.

  • Efes Selçuklu Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor
    16:24 Efes Selçuklu Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor

    Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk şenliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacak. Etkinlikler arasında atölyeler, zeka oyunları, el becerileri atölyeleri ve sahne etkinlikleri yer alacak.

  • Viranşehir Belediyesi'nin borcu 421 milyon TL
    16:24 Viranşehir Belediyesi'nin borcu 421 milyon TL

    DEM Partili Viranşehir Belediyesi Eş Başkanları, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 421 milyon 780 bin 594 TL olduğunu açıkladı. Borç miktarının ilerleyen zamanlarda artabileceği belirtildi.

  • İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor
    16:23 İstanbul Modern, 23 Nisan'da 'Müzede Oyun' şenliği düzenliyor

    İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak üç gün sürecek olan 'Müzede Oyun' şenliğine ev sahipliği yapıyor. Çocukları sanatla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, çocuklar ve aileleri müzenin farklı mekanlarında sanat aktiviteleri gerçekleştiriyor. Programa 2-10 yaş arası çocuklu aileler ücretsiz kayıt yaptırabiliyor. İstanbul Modern, çocukların kendilerini sanatçı ve kaşif gibi hissetmelerini sağlamak için farklı içerikler hazırladı. Etkinlikte sergi turları, renk atölyesi, masal okuma etkinlikleri ve ebeveynlere yönelik yaratıcılık seminerleri gibi etkinlikler yer alıyor.

  • Didim'de çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
    16:22 Didim'de çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

    Aydın'ın Didim ilçesinde bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken, yangında ölen yada yaralanan olmaması sevindirdi. Yangın diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alındı.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:22 Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Güler, yeni dönemin ilk mesajlarını vererek, az laf çok iş yapacaklarını ve uyum içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, Dombay köyünde yağmur duasına katıldı
    16:20 Edirne Valisi Yunus Sezer, Dombay köyünde yağmur duasına katıldı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı. Programda mevlit okundu ve dua edildi. Vali Sezer, yaptığı konuşmada yağmur duasının hem köylüye hem Edirne'ye hem de tüm Türkiye'ye hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Programa Edirne Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin ve Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz da katıldı.

  • Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi 2027'de Tamamlanacak
    16:20 Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi 2027'de Tamamlanacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümünü 2026, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Van'ın Muradiye ilçesinde otomobilin takla atması sonucu 2'si ağır 5 kişi yaralandı
    16:19 Van'ın Muradiye ilçesinde otomobilin takla atması sonucu 2'si ağır 5 kişi yaralandı

    Van-Erçiş kara yolu Karahan köprüsü mevkisinde meydana gelen kazada, Dilaver Yıldız yönetimindeki otomobil takla attı. Kaza sonucu yaralanan 5 kişi, sağlık ekipleri tarafından Erciş ve Muradiye ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır.


Advertisement