Equıst At ve Binicilik Fuarı - Son Dakika
Güncel

Equıst At ve Binicilik Fuarı

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Anadolu'nun işgal hesaplarının yapıldığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları milletine yaslanarak büyük bir kurtuluş savaşının planını yapmaya başladı ve milletimiz bir kez daha var olduğunu, var...

19.05.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Anadolu'nun işgal hesaplarının yapıldığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları milletine yaslanarak büyük bir kurtuluş savaşının planını yapmaya başladı ve milletimiz bir kez daha var olduğunu, var olacağını, büyük bir destan yazarak bu günleri hazırladı. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz." dedi.

Veliefendi Hipodromu'nda bu yıl 4.'sü düzenlenen EQUIST At ve Binicilik Fuarı İstanbul Horse Show'a katılan Eker, sözlerine 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladı.

Eker, "19 Mayıs tarihinde kaybettiğimiz topraklara ilaveten, Anadolu'nun da işgal hesaplarının yapıldığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları milletine yaslanarak büyük bir kurtuluş savaşının planını yapmaya başladı ve milletimiz bir kez daha var olduğunu, var olacağını büyük bir destan yazarak bize bu günleri hazırladı. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Armağan edilen bu günü, sorumluluğu idrak etmemiz gerek." diye konuştu.

Eker, şöyle devam etti:

"Anadolu'nun gücünü Türkiye'nin kuvvet ve gücünü herkes daha iyi anlayacak. Aslında şu ara karşı karşıya kaldığımız sancılar da bir bakıma onun işaretleridir. Türkiye kabuk değiştirdi. Türkiye güçlendi. Türkiye haritalar üzerinde yapılan çalışmalara bigane kalmıyor. Türkiye sesini çıkarıyor. Kendisi ve bölgesiyle küresel meselelerle ilgili düşüncelerini artık yüksek sesle söyleyebiliyor. Sıkıntı burada. Türkiye'nin bu yeni durumuna henüz adapte olamayanlar Türkiye ile ilgili kenarda bekliyorlar ama anlayacaklar Türkiye'nin kolay pes etmeyecek bir ülke olduğunu. Çok büyük bir millet yaşadığını, demokrasisi ile hak ve özgürlükleri geliştirme idaresiyle, ekonomisiyle ve zengin kültürel medeniyete sahip olduğunu anlayacaklar."

"At şehri"

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora da ülke turizmine ve ekonomiye katkı vermek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Türkiye Binicilik Federasyonu ve Türkiye Geleneksel Sporlar Federasyonu olarak bir araya geldik. Türkiye'de İstanbul'da bir at şehri kurmak için yola çıktık. 3 bin 500 hektar alana ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Bütün atlı sporların, ciritin, atlı okçuluğun ve yarışla idmanların yapılabileceği, turizm ve ekonomisinin olacağı tesisin ülkemize kazandırılmasını istiyoruz. Girişimde bulunuldu, başta Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TJK Genel Sekreteri Turgut Alakuş da atçılığın daha ileri gitmesi için tüm sektör paydaşlarıyla birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Jandarma Atlı Birliklerinin de yer aldığı etkinlikte, çeşitli gösteriler sunuldu, çocuklar Pony atları ile gezdirildi.

EQUIST At ve Binicilik Fuarı İstanbul Horse Show, 21 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Equıst At ve Binicilik Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement