Er ve Erbaşlara Evlilik Öncesi Eğitim - Son Dakika
Yerel

Er ve Erbaşlara Evlilik Öncesi Eğitim

Muğla Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki er ve erbaşlara, evlilik öncesi eğitim verildi.

27.03.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki er ve erbaşlara, "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında eğitim verildi.

Toplumda sağlıklı evliliklerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde Muğla Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan er ve erbaşlara yönelik Evlilik Öncesi Eğitim düzenlendi.

Jandarma Komutanlığı Askeri Gazinosunda verilen eğitime, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar  Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, psikolog Semra Karaağaçlı, Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli doktor Hasan Akpınar ve İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 120 er ve erbaş katıldı.

Kurmay Albay Halil Çelik, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, evliliğe sağlıklı bir başlangıç yapma fırsatı vermek ve toplumda sağlıklı evliliklerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla uygulanan eğitimlerin vatani görevlerini yerine getiren er ve erbaşlara faydalı olacağını söyledi.

Evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatini çekmek istediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi eğitim alınmasının sonradan çıkacak problemlerin önlenmesi noktasında etkin olduğunu belirterek, "Tüm dünyada yapılan bilimsel çalışmalar ile bu kanıtlanmıştır. Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi ve toplumsal farkındalık sağlanması önemlidir" dedi.

Akkuzu, evliliğin herşeyden önce fedakarlık, sevgi, sadakat ve anlayıştan başladığını, evlilik öncesi eğitim programı ve aile eğitim programının da yeni evlenecek çiftlere yol gösterici olması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından program psikolog Semra Karaağaçlı ve doktor Hasan Akpınar ile  İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç eğitim verdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Er ve Erbaşlara Evlilik Öncesi Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement