Er Yatırım Yaşar Üniversitesi'yle Anlaştı - Son Dakika
Güncel

Er Yatırım Yaşar Üniversitesi'yle Anlaştı

İki kurum arasında yapılan işbirliği ile turizm öğrencileri Yaşar Üniversitesi'ndeki eğitimleri sırasında turizm sektörünün işleyişini birebir deneyimleme imkanına sahip olacak.

01.04.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Markalı şehir içi otel yatırımcısı Er Yatırım ve Yaşar Üniversitesi, turizm sektörünün nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere işbirliği yaptı. İki kurum arasında yapılan işbirliği ile turizm öğrencileri Yaşar Üniversitesi'ndeki eğitimleri sırasında turizm sektörünün işleyişini birebir deneyimleme imkanına sahip olacak.

İşbirliğinin ilk adımı Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen imza töreniyle atıldı. Törende konuşan Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, üniversite- özel sektör arasında yapılan böylesine kapsamlı bir işbirliğinin turizm ve otelcilik alanında kalifiye insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Turizmin olmazsa olmazı insan

Gençlere fırsat yaratmak ve öğrencilik yıllarından itibaren tecrübe edinmelerini sağlamak açısından bu işbirliğini önemsediklerini kaydeden Çelikkanat, turizm sektöründe malzemeye yapılan yatırımın insan kaynağına yapılmadığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin, iklim ve konumundan dolayı sahip olduğu doğal bir turizm potansiyeli var. Son yıllarda buna, turizmin çeşitlenmesi ve doğru yatırımcıların sektöre girmesi de eklendi ve biz turizmde dünya standartlarını yakaladık. Ancak, hizmet sektörü olan turizmde insan kaynağı konusunda aynı şeyi henüz söyleyemiyoruz. Bir otel yaparken mimarisinden içeride kullanılan mermere kadar en ince ayrıntı irdelenip en kaliteli olan malzeme kullanılırken, sıra hizmet edecek insana geldiğinde maalesef aynı özen gösterilmiyor. Oysa hizmet sektörünün en önemli malzemesi insandır. Muhteşem bir tesisiniz var ama hizmet veren insan kaynağı nitelikli değilse, o müşteriyi bir daha o tesisten içeri sokamazsınız. Hatta öyle bir noktaya varır ki Türkiye'ye bir daha getiremezsiniz. İnsan kaynağının bu kadar önemli olduğu turizm sektöründe, sadece otel yatırımcısı olmayıp insan kaynağına da yatırım yapma kararımız doğrultusunda Yaşar Üniversitesi ile bu işbirliğini yaptık."

Starwood Grubu'nda staj ve iş imkanı

Ferzan Çelikkanat iki kurum arasında yapılan anlaşmanın detayları hakkında da şu bilgileri verdi:

"Anlaşma çerçevesinde Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Turizm Rehberliği Bölümü, Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve ayrıca Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği İngilizce ve Türkçe programları öğrencileri için turizm sektörünün işleyişine ilişkin ders, staj, konferans, kongre gibi konularda geniş kapsamlı işbirliği yapıldı. Er Yatırım'ın açılacak otellerinin her departmanında staj imkanına sahip olabilecek öğrencilere işe alımlarda da öncelikli değerlendirme fırsatı sunulacak. Stajlar; yönetim stajı ve operasyon stajı şeklinde 2 dönem olarak ve rotasyon usulü tüm departmanlar dolaşılarak yapılacak.

Tüm bunların yanı sıra; Er Yatırım'ın açacağı otellerin işletmesini yapacak olan uluslararası otel grubu Starwood'un yurtdışındaki otellerinde staj konusunda destek olunacak, öğrenciler Türkiye ve yurtdışında düzenlenen önemli turizm kongre ve konferanslarına Er Yatırım ile birlikte katılım gösterebilecek. Bu anlaşma doğrultusunda; Er Yatırım'ın Genel Müdürü olarak, her ay bir kere ilgili bölüm ve programların katılımı ile üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek önceden belirlenmiş konular ve sektörel deneyimler üzerine vaka çalışması ve atölye çalışmaları gerçekleştireceğim."

Turizm İşletmeleri ve Üniversite işbirliği

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan işbirliği projesine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "Turizm işletmeleri ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin temel noktalarından biri yönetim ve operasyon alanlarında niteliği yüksek işgücünü birlikte üretmek ve bunun hizmet kalitesine yansımasına katkıda bulunmaktır. Bununla birlikte, turizm sektörünün üniversiteler ile işbirliğinden ortaya çıkabilecek asıl fayda sektöre yönelik, hizmet ve talep analizleri sonrasında ortaklaşa geliştirilecek insan kaynağı geliştirme projeleri olmalıdır. Böylece kalitenin üretimi sürecindeki bu ortaklık, kurumsallaşma ve kalitenin sürdürülebilirliği alanına genişleyebilecektir. Bu sağlandığında kalite güvencesi daha güçlü temellere sahip olabilecek, işbirliği alanı çeşitlendikçe işbirliği potansiyeli her iki tarafa da kalıcı faydalar sağlama olanağına kavuşacaktır. Er Yatırım ile Yaşar Üniversitesi işbirliği böyle bir geleceğin ilk adımları olarak değerlendirilmeyi hak ediyor ve bu nedenle benzerlerinden farklı ve umut vericidir"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Er Yatırım Yaşar Üniversitesi'yle Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement