Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "27,5 Milyon Oy Alacak Kişi Diktatör Olamaz" - Son Dakika
Yerel

Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "27,5 Milyon Oy Alacak Kişi Diktatör Olamaz"

Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "27,5 Milyon Oy Alacak Kişi Diktatör Olamaz"

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım,"27.5 milyon seçmenin oyunu alması gereken bir Cumhurbaşkanına diktatör demek haksızlıktır" dedi.

07.04.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım,"27.5 milyon seçmenin oyunu alması gereken bir Cumhurbaşkanına diktatör demek haksızlıktır" dedi.

16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili her gün mahallelerde vatandaşlarla buluşan Başkan Yıldırım vatandaşların yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlıyor.

Anayasa değişikliği ile ilgili diktatörlük eleştirileri yapıldığına dikkat çeken Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım,"Diktatörlük var diyorlar. Biz diktatörlük istemiyoruz diyorlar. Diktatör, silahla zorla, baskıyla ve zulümle iktidarda kalan, gücü elinde bulunduran ve ölene kadar koltukta kalan kişilerdir. Türkiye'miz de 1920'de meclis açıldı. 1923'de Cumhuriyet ilan edildi. O günden beri demokrasi var. 1950'ye kadar tek parti vardı ama ondan sonra çok partili demokrasiye de geçtik. Biz seçimle getirdik, seçimle götürdük. Nihayetinde Türkiye'de bir demokrasi kültürü var. Yaralı da olsa, gazi de olsa, ağır aksak da işlese, bazen darbelerle mola da verse böyle bir demokrasi anlayışımız var. Dolayısıyla seçimle gelecek kişinin diktatör olma şansı yok. Hele hele seçimle gelen bu kişi yüzde 20 ile değil, yüzde 30 ile değil yüzde 51 ile Cumhurbaşkanı olacak. Yani 27.5 milyon oy alması gerekiyor. Türkiye'nin seçmen sayısı 55 milyon. 27.5 milyon oy olacak ki bir kişi Cumhurbaşkanı olacak. 27.5 milyon kişinin oyunu alan biri nasıl diktatör olsun. AK Parti daha yasalarda ve anayasa da yokken AK Parti tüzüğüne bir madde koydu. Bizim tüzüğümüze göre bir genel başkan, bir milletvekili, yada belediye başkanı, il başkanı ilçe başkanı en fazla 3 dönem görev yapar. Tayyip bey Cumhurbaşkanı seçilmeden önce genel başkanlıktan 3 dönem kuralına uyarak ayrıldı. Zeyid Aslan 7 Haziran da bu kural yüzünden aday olamadı. Daha Türkiye'de bu kural yokken bunu tüzüğüne yazmış bir kişi için bunlar diktatörlük istiyorlar demek en büyük haksızlık olur" dedi.

"İlk defa mı seçim yapıyoruz"

Tayyip Erdoğan'dan sonra kim gelecek şeklinde eleştiriler yöneltilerek muhafazakar seçmenin kafasının karıştırılmaya çalışıldığını savunan Yıldırım,"Şimdi 'Tayyip Erdoğan iyi has onu seviyoruz da ondan sonra ne olacak?' diyorlar. Özellikle bunu kime söylüyorlar biliyor musunuz? Muhafazakar ve milliyetçi kişilerin kafasını bulandırmak için söylüyorlar. 'Tayyip Erdoğan'dan sonra kim gelecek?' diyorlar. Kim gelecek ben söyleyeyim. Yüzde 51 oyu kim alıyorsa o gelecek. Diyorlar ki 'ya delinin biri gelirse?' Arkadaş biz ilk defa mı seçime giriyoruz? Biz tek parti dönemi de olsa seçim yaptık. Açık oy kapalı tasnif olsa da yaptık. Silahların gölgesinde olsa da seçim yaptık. Biz Anavatan'ı tek başı iktidar yapmış daha sonra sandığa gömmüş kişileriz. Biz DYP'yi iktidar yapmış daha sonra sandığa gömmüş kişileriz. Biz kimi seçeceğimizi biliyoruz. Bize kimin hizmet edeceğini, kime güveneceğimizi biliyoruz. Bize kim güven kaybettirirse, bizi kim satarsa, bize kim hizmet etmezse onu sandığın dibine göndermeyi de biliyoruz. Böyle bir olgunluğumuz var bizim. Şimdi Tayyip Erdoğan'dan sonra zayıf bir lider gelirse, profili düşük bir lider gelirse onun eli güçlü olsun. Eli güçlü olsun ki bu ülkeyi güçlü yönetebilsin diye sistemin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Siz kendi derdinizi bilirsiniz ve çözüm istersiniz. İste burada da bu sıkıntıyı bilenler çözüm üretiyor" diye konuştu.

UY-Y-) - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: '27,5 Milyon Oy Alacak Kişi Diktatör Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement