Erbaa'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Erbaa'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Erbaa\'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Tokat Erbaa'da, belediye, yoğun kar yağışı nedeniyle yaban hayvanları için doğaya 450 kilo et ve tavuk, 500 kilo buğday ile sebze bıraktı.

14.12.2013 17:33  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde son yılların en etkili kış ayı yaşanırken, kar kalınlığı 40 santime kadar ulaştı. Yağış sonrası, doğada yiyecek sıkıntısı yaşayan yabani hayvanlar için belediye ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, belediye çalışanları ilçede esnaf ve kendi imkanları ile çok sayıda yiyecek topladı. Toplanan 450 kilo et, çok sayıda hazır tavuk, 500 kilo buğday, 300 kilo lahana, havuç ve turp Üç Tepeler bölgesinde doğaya bırakıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, konu ile ilgil iyaptığı açakılmada, "Kış aylarının çok soğuk geçtiği, havaların eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde yabani hayvanların olumsuz etkilenebileceği gerçeğini göz ardı edemezdik. Bugün doğaya bıraktığımız buğdaylardan bir buğday tanesini dahi bir kuşun kursağından geçmesinin vereceği mutluluk bizlere yeter. Bizlerin doğadaki tüm hayvanları doyurma gibi bir imkanımız yok. Ama yaptığımız bu işe toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlarda can taşıyor." dedi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbaa'da, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement