Erbaa'ya Örnek Proje - Son Dakika
Güncel

Erbaa'ya Örnek Proje

Erbaa\'ya Örnek Proje

Erbaa Çarşı Merkezi Sokak Sağlıklaştırması projesi ile Türkiye'ye model olacak.

11.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje ile ilgili bilgi veren Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan şöyle dedi;

"Kentimizin vitrini olan 69 yıllık geçmişe sahip tarihi Hükümet Caddesi, Ali Haydar Öner Caddesi, Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi, İstiklal Caddesi ve Doktor Ziya Durmuş Caddesi, hazırladığımız çarşı merkezi sokak sağlıklaştırma projesi ile yeniden düzenleyeceğiz. Proje içerisinde öngördüğümüz çalışmalar arasında; özgün olmayan yapılar ve cephelerdeki ekler kaldırılarak, kaldırım, cephe sağlıklaştırma, kaldırım genişlemesi, trafiğin sınırlandırılması, aydınlatma ve caddelerin çevre düzenlemelerini yeniden yapacağız.Ayrıca proje bünyesine engelli, çocuk, yaşlı, gibi dezavantajlı kullanıcıların gereksinimlerine yönelik düzenlemeleri de beraberinde gerçekleştireceğiz.İnsanlar büyükşehirlerde AVM lere tıkanıp kalıyor .Biz ise AVM tarzı ama, açık havada daha özgün bir yapı ile hem vatandaşlarımıza hem de esnafımız daha sağlıklı ve kaliteli alış veriş yapma imkanı sağlamış olacağız."dedi

Çarşı Merkezi Sokak Sağlıklaştırması projesi Erbaa'da duyulması sonrası şimdiden çarşı esnafı tarafından heyecanla karşılandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erbaa'ya Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

  • Edirne'de Down sendromlu gencin parası ve cep telefonu gasp edildi, şüpheli yakalandı
    13:02 Edirne'de Down sendromlu gencin parası ve cep telefonu gasp edildi, şüpheli yakalandı

    Edirne'de Dilaverbey Mahallesi'nde bir Down sendromlu genç, cep telefonu ve parasını gasp eden şüpheli polis tarafından kısa sürede yakalandı. Şüpheli, engelli gencin telefonunu sattığını itiraf etti ve telefon genç adrese teslim edildi. Zanlının daha önce de suç kayıtları bulunuyor.

  • Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası dolayısıyla turizmciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi paylaştılar. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.


Advertisement