Erbakan "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" Panelinde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Erbakan "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" Panelinde Anıldı

Erbakan "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" Panelinde Anıldı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 5'inci yıldönümü nedeniyle Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Savaş değil barış, çatışma değil diyalog" konulu panelde anıldı.

28.02.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 5'inci yıldönümü nedeniyle Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Savaş değil barış, çatışma değil diyalog" konulu panelde anıldı. Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın moderatörlüklüğünü üstlenirken, panele gazeteciler Ali Bulaç, Burhan Bozgeyik, Nevzat Çiçek ve Arslan Bulut katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, 28 Şubat sürecine değinerek, şunları söyledi:

"Herkes 28 Şubat'a başka açıdan bakar. 28 Şubat'ı asker mi yaptı? Pentagon mu yaptı? Ekonomi baronları mı yaptı? 28 Şubat neden yapıldı? Erbakan ve arkadaşları ne yaptı da bu yapanları harekete geçirdi buna bakmak lazım" diye konuştu. Müslümanların birçok alanda birbirleriyle çatışma halinde olduğunu belirten Ali Bulaç, Erbakan'ın 28 Şubat süresicinde iktidardan düşürülmesine ve partisinin kapatılmasına rağmen barışçıl bir yol izlediğini söyledi. Bulaç, "28 Şubat aslında 6 milyon 100 bin oy almış partinin mağdur edilmesi demektir. Eğer Erbakan Hoca çatışma isteseydi 6 milyon insanı sokağa dökebilirdi. Türkiye'yi kaosa sürükleyebilirdi. Ama Erbakan Hoca bunu yapmadı ve bu olayın tarih içerisinde küçük bir teferruat olduğunu ifade etmişti" diye konuştu. II. Abdulhamid Han ve Necmettin Erbakan'ın İslam coğrafyası için önemli isimler olduğunu vurgulayan Nevzat Çiçek, "Erbakan Müslümanlara siyaset yoluyla barışçıl bir şekilde var olacaklarını gösterdi. Barışçıl sivilleşme anlamındadır. Müslümanlara kendi başlarına bir şey yapabileceklerini gösterdi." - Istanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbakan 'Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog' Panelinde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement