Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Elmalı davası tepkisi: Çocuk istismarı karşısında taviz söz konusu olamaz - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Elmalı davası tepkisi: Çocuk istismarı karşısında taviz söz konusu olamaz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'nın Finike ilçesinde iki çocuğun istismar edilmesi ve tutuklu anne ve üvey babanın tahliye edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz" dedi.

29.06.2021 22:45  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklu anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A.'nın, yargılandığı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce ocak ayındaki 3'üncü duruşmada tahliye edilmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Tüm kesimlerden olaya ve tahliyeye tepkiler yağarken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da istismara tepki gösterdi.

"İSTİSMAR KARŞISINDA İHMAL SÖZ KONUSU OLMAZ"

Twitter hesabından paylaşım yapan Erbaş, "Yüce dinimiz İslam, çocuğa yönelen her türlü şiddet ve istismarı menfur bir suç olarak kabul eder. Bu suç, hem bu dünyada kanun önünde hem de ahirette Cenab-ı Hakk'ın huzurunda cezasız kalmayacaktır. Bir çocuğun fiziksel ve duygusal olarak örselenmesi, en değerli emanetimizin, umudumuzun, geleceğimizin yara almasıdır. Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Erbaş: Çocuk istismarı karşısında taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz
Erbaş: Çocuk istismarı karşısında taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş\'tan Elmalı davası tepkisi: Çocuk istismarı karşısında taviz söz konusu olamaz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Elmalı davası tepkisi: Çocuk istismarı karşısında taviz söz konusu olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Gerginyo : Ensar olayında olduğu gibi değil mi 7 2 Yanıtla
  • Elif : Oldu ya 5 3 Yanıtla
  • mehmet uyar: Cezasi nedir sayin baskan onuda aciklasaydin malezyada endenozyada iranda idam Ayrica ensar vakfi karaman olayi unutuldu 5 2 Yanıtla

Advertisement