Erbaş, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Erbaş, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam dünyası adeta mazlumlar haritası haline geldi.

07.10.2017 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam dünyası adeta mazlumlar haritası haline geldi. Dünyada gözyaşı döken, aç kalan, açıkta kalan, elinden ekmeği alınan, evinden barkından çıkmak zorunda kalan milyonlarca insan var." dedi.

Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde imam hatip lisesi ve Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya geldi. Sabah namazını kıldıran Erbaş, namazın ardından verdiği vaazda Müslümanların ibadetlerini yalnızca Allah için yaptığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, camide bulunanların Allah için namaz kıldıklarını ifade ederek, "Allah için rüku, secde ve ibadet ediyoruz. Kulluk vazifemizi yerine getirmek için ibadet ediyoruz. Şükür vazifemizi yerine getirmek için ibadet ediyoruz. İbadet, bizi kötülüklerden arındırır." dedi.

Erbaş, "Namaz kılan insan kendisini otokontrol mekanizmasına tabi tutar. İyi bir Müslüman olmak için şeytanın oklarından kendisini ibadetleriyle korur." ifadelerini kullandı.

"Kul" anlamına gelen "abd" kelimesinin "ibadet" ile aynı kelime kökünden geldiğini anlatan Erbaş, "İbadet kul olan insana hastır. Allah Resulü, önce kul olduğunu belirtmiştir. İbadetlerimiz, dualarımız kulluğumuzun bir ifadesidir." diye konuştu.

"Çocuk sesinden mahrum kalan cami, ıssız eve benzer"

Erbaş, Allah tarafından üç duanın geri çevrilmediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi, mazlumun duasıdır. İslam dünyası adeta mazlumlar haritası haline geldi. Dünyada gözyaşı döken, aç kalan, açıkta kalan, elinden ekmeği alınan, evinden barkından çıkmak zorunda kalan milyonlarca insan var. Dini, dili, ırkı fark etmeksizin mazlumlara yardım etmek gerekir. Bizi ayakta tutan, mazlumların duasıdır. İkincisi, yolcunun, misafirin duası. Üçüncü kabul olunacak dua ise anne babanın çocukları için yaptığı dua."

Prof. Dr. Erbaş, ailelerinin davranışlarına göre şahsiyet kazanan çocukların, anne ve babalarından görerek namaza başladığını dile getirdi.

Erbaş, "Çocuk seslerinden mahrum kalan bir cami, ıssız bir eve benzer. Çocuk sesleri arkadan gelerek kılınan namaz, çocuk sesi gelmeden kılınan namazdan evladır." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, vaazın ardından vatandaşlarla selamlaştı, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbaş, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı
    14:06 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alması ve CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu'nun açıklamaları tartışma yarattı.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement