Erbil'de Aşırı Sıcaklardan Dolayı Bayram Gece Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Erbil'de Aşırı Sıcaklardan Dolayı Bayram Gece Kutlandı

Erbil\'de Aşırı Sıcaklardan Dolayı Bayram Gece Kutlandı

Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle yoğun göç alan Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin başkenti Erbil'de Ramazan bayramı gece saatlerinde kutlandı.

29.07.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle yoğun göç alan Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin başkenti Erbil'de Ramazan bayramı gece saatlerinde kutlandı. Hava sıcaklığının gündüz 45 dereceye ulaştığı kentte vatandaşlar akşam saatlerine kadar evlerinde oturmayı tercih etti. Havanın serinlemesi üzerine sokağa çıkan Erbilliler kentte yoğun bir trafik sıkışıklığına neden oldu. Bayram gecesini sokaklara çıkarak geçiren Erbillilerin ilk durağı ise Türk cafesi olarak bilinen Lavinya Cafe oldu. Erbil'in canlı müzik dinlenen tek cafesi ünvanını taşıyan Lavinya Cafe de bayram nedeniyle müşterilerine Türkçe canlı müzik sundu. Cafe'de nargile içerek bayramı kutlayan Erbilllier, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde bol bol halay çekti.

IŞİD'in saldırıları nedeniyle evlerini bırakarak güvenli bölge olan Erbil'e göç eden Araplar ise Ramazan Bayramını tarihi Erbil kalesinin altındaki fıskiyeli parkta geçirdi. Renkli ışık ve su gösterilerinin yapıldığı parka gelen Araplar, savaş stresini atmak için Kale parkında gezmeyi tercih etti. Fıskiyelerin yanında hatıra fotoğrafı çektirerek stres atmaya çalıyan Iraklılar, bayrama kendi evlerinde girmek istediklerini, ancak savaş nedeniyle Erbil'e geldiklerini söyledi.

Hava sıcaklığı nedeniyle gündüz evlerinden çıkamayan Erbilliler de akşam saatlerinde kentin alışveriş merkezlerine ve parklarına akın etti. Kürdistan Bölgesel yönetimi Ramazan Bayramı nedeniyle 7 gün resmi tatil ilan ederken, Erbilllier ise sabah saatlerine kadar eğlenmeye devam etti. Bayramı Erbil'de kutlayan Suleyman Hafız, 'Ben Zaho'dan başkent Erbil'e geldim. Erbil'de bayram kutlaması daha güzel oluyor. Bunu yaşamak için buraya geldim."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbil'de Aşırı Sıcaklardan Dolayı Bayram Gece Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement