Erbil ile Bağdat Arasındaki Sorunlar - Son Dakika
Güncel

Erbil ile Bağdat Arasındaki Sorunlar

ERBİL (AA) – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak'ta yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bağdat ile ilişkilerimizin normalleşmesi için tüm çabamızı gösteriyoruz.

06.06.2018 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERBİL (AA) – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak'ta yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bağdat ile ilişkilerimizin normalleşmesi için tüm çabamızı gösteriyoruz." dedi.

Neçirvan Barzani, Erbil'de IKBY İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kamu elektronik sistemi (ISO) belgesinin ödül töreninde yaptığı konuşmada, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü noktasında ilişkilerin tekrar canlanması gerektiğini söyledi.

Barzani, Irak merkezi yönetimiyle ilişkileri hakkında, "Irak'ta yeni bir dönem başladı. Bağdat ile ilişkilerimizin normalleşmesi için tüm çabamızı gösteriyoruz. Aynı zamanda anayasa çerçevesinde IKBY halkının haklarını garanti altına almak için çabalayacağız." ifadelerini kullandı.

Irak ordusu ile Peşmerge güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik ortak mücadelesi sonucu örgütün yenilgiye uğratıldığını vurgulayan Barzani, bu bağlamda Irak anayasası çerçevesinde Bağdat yönetimi ile her türlü iş birliğine açık olduklarının sinyalini verdi.

Bölgede özellikle bürokraside reform konusunda kararlı olduklarını dile getiren Barzani, "Vatandaşlara yönelik bürokratik işlemlerin hızlandırılması ve kaliteli hizmet verilmesi noktasında tüm kamu kurumlarımız için teknolojiye dayalı yeni bir sistem hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbil ile Bağdat Arasındaki Sorunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement