Erciş'te Öğrenciler Bisikletle Elektrik Enerjisi Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Öğrenciler Bisikletle Elektrik Enerjisi Üretiyor

Erciş\'te Öğrenciler Bisikletle Elektrik Enerjisi Üretiyor

Erciş ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrenciler, bisiklet ile yaptıkları düzenekle elektrik enerjisi üretiyor.

18.04.2019 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezindeki öğrenciler, bisiklet ile yaptıkları düzenekle elektrik enerjisi üretiyor.

Öğrenciler, "2018-2019 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" için yaptıkları projeyle bisikletin pedalını yarım saat çevirmesiyle 220 volt elektrik enerjisi üretiyor.

Merkez Müdürü Yüksel Çelik, yaptığı açıklamada, merkezin 1993 yılında beri sanayi ve iş hayatına kalifiye elaman yetiştirmek amacıyla hizmet verdiğini söyledi.

"Geçen yıl merkezimizde 216 kişi kalfalık belgesi, 84 kişi ustalık belgesi ve 62 kişide usta öğreticilik belgesi aldı." diyen Çelik şöyle konuştu:

"Kayıtlı 223 çırak ve kalfa öğrencimiz var. Ayrıca her ay usta öğreticilik kursları açmaktayız. Bu yıl ilk kez merkezimiz TÜBİTAK 4006 projesine katıldı. Öğrenci ve öğretmenler bisikletle elektrik enerjisi üretimi yapma fikriyle yanımıza geldi. Biz de okul idaresi olarak maddi ve manevi desteklerimizi sunduk. Neticede faydalı, örnek olacağına inandığımız başarılı bir proje."

Merkezde öğretmen ve iş güvenlik uzmanı olarak görev yapan Yusuf Kalkan da projenin asıl amacının öğrencilerin ve gençlerin sağlıklı bir yaşam için yarım saat pedal çevirerek evlerinin aydınlatma sisteminin enerjisini sağlayabilmek olduğunu belirtti.

Öğrencilerden Muhammet Selim Dağer ise öğretmenleriyle fikir alış verişinde bulunarak böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak, "Pedal çevirerek elektrik enerjisi üretmeyi planladık. Verilen desteklerle projemizi yaptık. 220 volt elektrik üretiyor. Bu sistemle evin aydınlatmasını tamamen karşılayabiliriz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Öğrenciler Bisikletle Elektrik Enerjisi Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement