Son dakika haberi: Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi: Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu

Son dakika haberlerine göre Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu Mandaların yolculuğu hayran bırakıyor Deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan ve Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunan Hürmetçi Sazlığı'nda, mandaların yolculuğu görenleri...

24.05.2021 15:22  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu

Mandaların yolculuğu hayran bırakıyor

KAYSERİ - Deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan ve Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunan Hürmetçi Sazlığı'nda, mandaların yolculuğu görenleri hayran bırakıyor.

Uluslararası öneme sahip sulak alan olarak tanımlanan Hürmetçi Sazlığı; Kayseri'nin 13 kilometre güney batısında Hürmetçi ile Karpuzsekisi mahalleleri arasında bulunuyor. Erciyes Dağı eteğinde yaban hayatı açısından da önemli yer tutan Sultan Sazlığı'nda mandaların merada otladıktan sonra sudan geçme anları izleyenleri hayran bırakıyor. Afrika'da çekilen belgeselleri aratmayan görüntüleri ise izlemek isteyen yerli ve yabancı turistler ve fotoğrafçıların yoğun ilgisini görüyor. Köy hakkında bilgiler veren Muhtar İbrahim Demir; "Köyümüzde 300-350 arası nüfusumuz var. Kışla yaz arası değişiyor. Yazın nüfusumuz daha çok oluyor. Kışın merkeze taşınanlar var onlar geri geliyor. Yani genel olarak baktığımızda boş evimiz çok fazla yok. Burada yaşayan herkes mutlu, avantajlı bir yerde merkeze çok yakın. O nedenle çok misafir alıyor" dedi.

"Amerika'dan, Japonya'dan misafir ağırlıyoruz"

İnsanların köylerine olan ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Demir; "Köyümüze ilgi duyan çok insan var. Yılkı atlarımız meşhur. Yoğurt ve kaymağımız meşhur. Köyümüzde her şeyimiz doğal. Köyümüze yoğun bir şekilde Amerika'dan Japonya'dan turistler geliyor. At çiftliğini ziyaret ediyorlar. Burada yöresel köy ürünlerinin sunulduğu kahvaltı salonlarımız var. Çok da tutuluyor. Köyümüzün her şeyi dört dörtlük, yani köyümüze gelen memnun kalıyor. Köyümüzün arazisi saz, delta tipinde yani geneline baktığımız zaman bataklık. Buradaki mandalarımıza biz ekstra elemanda kullanmıyoruz. Hayvanlar yüzde 80 kendi kendilerine otluyor. Tamamen doğal bir bölge ve yakınlarından tehlike oluşturacak bir yol geçmediğinden dolayı hayvancılıkta çok rahatız. Şimdilik köyümüzde her şey güzel. Önceden çok keşfedilmemiştik ama şimdi herkes biliyor. Dünyaca dahi tanınıyoruz. Biz de bu durumdan dolayı baya memnunuz. Vatandaşlarımız da memnun. Bizim köyümüz misafiri de çok sever. Burayı artık herkes öğrendi. Meralarımızda çok uygun mangal yapmak için gezmek için gelebilirler. Atlarla gezme sahalarımızda var. Yılkı atlarımızla yarış yapılıyor. Misafirlerimiz baya çok" ifadelerini kullandı.

Koyun, manda, yılkı atları bir arada

Özellikle mandalar; yaklaşık 350 nüfusun yaşadığı Hürmetçi Mahallesi'nin de önemli geçim kaynağı arasında. Koyun, manda ve yılkı atlarının Erciyes Dağı eteklerindeki görüntüler ise kendine hayran bırakıyor. Afrika'da çekilen belgeselleri aratmayan manzaralar drone tarafından havadan görüntülendi.

Son dakika haberi: Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi: Erciyes Dağı eteğinde manda, koyun ve yılkı atlarının görsel şovu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) için Android 15 güncellemesi bekleniyor. Android 15, gizlilik ve güvenlik yeniliklerinin yanı sıra yapay zeka teknolojileriyle de kullanıcılara yüksek deneyim sunacak. Beta testleri Temmuz 2024'te sonlanacak olan Android 15'in yayınlanmasıyla birlikte Xiaomi 12 serisi modelleri için güncelleme sunulması bekleniyor. Xiaomi 12 serisi modelleri arasında Xiaomi 12X dışındaki tüm modellerin Android 15 güncellemesini alacağı belirtiliyor. Yeni işletim sistemi olan Android 15, Xiaomi 12 serisi için son büyük güncelleme olacak ve Android 16 sunulmayacak.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement