Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) akademik yıl açılışı Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

12.10.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) akademik yıl açılışı Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri'nin aynı zamanda bilim kenti olduğunu söyledi.

Dünyanın ilk tıp fakültesi ve hastanesi olarak bilinen Gevher Nesibe'nin Kayseri'de olduğunu anımsatan Düzgün, Kayseri'nin tarihte "Makarru Ulema" alimler kenti olarak bilindiğini ifade etti.

Kayseri'de yetişen birçok alimin Türkiye'ye ve dünyaya ışık saçtığını ve bilimin gelişmesine önemli katkılar sunduklarını anlatan Düzgün, kentin bu özelliğini günümüzde de devam ettirdiğini vurguladı.

Kayseri'nin, özellikle son yıllarda yeni açılan üniversitelerle iki vakıf iki devlet üniversitesiyle Türkiye'nin Anadolu'daki en çok üniversiteye sahip kentleri arasında yer aldığını kaydeden Düzgün, "Erciyes Üniversitemiz sadece bir üniversite eğitiminin verildiği fakülteler dışında ayrıca araştırma merkezleriyle de bilimsel araştırmalarıyla ülkeye büyük katkılar sağlamaktadır. Halen 37 bilimsel merkezimiz aktif olarak çalışmaktadır. Bu bilimsel merkezlerin Kayserimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır da Erciyes Üniversitesi'nin dünya ölçeğinde üniversitelerle kıyaslandığında henüz oldukça genç sayılabilecek yaşta olmasına rağmen önemli başarılara imza attığını söyledi.

Üniversitenin gelişimini süratle sürdürdüğünü ve Türkiye'nin önde gelen köklü üniversiteleri arasında yer almayı başardığını belirten Çakır, "Yaklaşık 2 hafta önce 2015-2016 dünya üniversiteleri sıralamasını yayınlandı. Erciyes Üniversitesi büyük bir başarı göstererek bu sıralamada dünya üniversiteleri arasında 601-800 bandında yer alırken Türkiye'deki üniversiteler arasında 7'nci, devlet üniversiteleri arasında 4'üncü sırayı alarak büyük bir başarıya imza atmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından LYS'de ilk bine giren ve ERÜ'yü tercih eden öğrencilere plaket ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement