Erciyesspor'da Defans "Alarm" Veriyor - Son Dakika
Yerel

Erciyesspor'da Defans "Alarm" Veriyor

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, ligde geride kalan haftalarda kalesinde 47 gol görerek, en fazla gol yiyen 3 takımdan biri oldu.

11.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, ligde geride kalan haftalarda kalesinde 47 gol görerek, en fazla gol yiyen 3 takımdan biri oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bu sezon Bülent Korkmaz, Uğur Tütüneker, Mehmet Özdilek'in ardından Fatih Tekke'nin teknik direktörlüğe getirildiği mavi-siyahlı ekip, ligin 26 haftalık bölümünde istediği başarıyı  yakalayamadı.

Ligde topladığı 20 puanla kümede kalma mücadelesi veren Kayseri temsilcisinde sakat ve cezalı oyuncuların fazla olması defans sorunları yaşanmasına neden oldu.

Maç başına 1,8 gol yedi

Mavi-siyahlı ekip, ligde kalesinde 47 gol görerek, Balıkesirspor (53) ve Kasımpaşa'nın (51) ardından en fazla gol yiyen üçüncü takım oldu.

26 haftada 30 kez rakip fileleri havalandırabilen Kayseri Erciyesspor, bu dönemde kalesinde ise maç başına ortalama 1,8 gol görmüş oldu.

Kayseri temsilcisi, geçen sezon 26 hafta sonunda kalesinde 39 gol görürken, meşin yuvarlağı 27 kez rakip ağlara göndermişti.

Sahasında en fazla gol yiyen takımlardan biri

Kayseri Erciyesspor, ilk 26 haftada sahasında oynadığı maçlarda en fazla gol yiyen 4 ekipten biri oldu.

Kayseri temsilcisi, Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yaptığı 12  maçta kalesinde 21 gol gördü.

Mavi-siyahlı ekip, 26 haftada deplasmanda oynadığı 14 maçta ise kalesinde 26 gol gördü.

Savunmada 11 oyuncu görev aldı

Kayseri Erciyesspor'da 26 hafta boyunca görev yapan 4 teknik adam,  sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle defansta 11 futbolcuya görev verdi.

Kayseri temsilcisinde sezon başından bu yana savunmada Anıl Karaer, Emre Öztürk, Caner Osmanpaşa, Boye, Mahmut Özen, Cem Can, Mangane, Diakhate, Uğur Demirkol, Cenk Ahmet Alkılıç ve Mehmet Akgün savunmada görev yaptı.

Bu oyunculardan defansın ortasında görev alan Mangane, sakatlık dolayısıyla sezonu kapatırken, yerine devre arasında Diakhate transfer edildi. Sağ bekte oynayan Cem Can da devre arasında Kayserispor'a transfer oldu.

Kaleci Gökhan Değirmenci ise 23 maçta görev alırken, bu oyuncunun cezalı olduğu dönemde kaleyi Zülküf Özer korudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyesspor'da Defans 'Alarm' Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement