Erdal Özcan, ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Erdal Özcan, ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Türkiye'nin lider finansal teknoloji kuruluşu ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcılığı görevine Erdal Özcan getirildi.

03.09.2018 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özcan bugüne dek risk yönetim sistemleri, sistemik risk, operasyonel risk, iç kontrol, ödeme sistemleri, dijital ödeme, startup işletmeler ve alanlarında birçok önemli projede görev aldı.

Erdal Özcan yeni görevinde ininal'ın ilgili kanunlar uyarınca çıkarılan düzenlemelere uyumu, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ile gerekli iletişim ve koordinasyonu, Uyum Programı'nın kapsamındaki politika ve prosedürlerin hazırlanması, risk yönetimi, izleme ve kontrol faaliyetlerinin yürütülmesi, iç denetim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve sonuçlarının takibi sorumluluklarını üstlenecek.

ERDAL ÖZCAN KİMDİR?

ODTÜ Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Erdal Özcan, 2001 yılında BDDK'da göreve başlamıştır. Kurumun ana hizmet birimlerinde, bankaların gözetimi, denetimi ve düzenlemesi hususlarında tecrübe kazanmış ve birçok önemli projede yer almıştır. 2012 yılında İngiltere'deki Sussex Üniversitesi'nden Kurumsal ve Finansal Risk Yönetimi yüksek lisansını yüksek başarı derecesiyle tamamlayan Özcan, sonrasında BDDK'nın İstanbul ofisinde göreve başlamıştır. BKM FinTech 101 Eğitim programına eğitimci olarak katılan Erdal Özcan, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kurumları Birliği tarafından verilen Türev İşlemler Lisansı, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) ODTÜ, Fintech: Gelecekte Ticaret Sertifikası, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) sertifikalarına sahiptir. BDDK'daki son görev yeri finansal sistemin IT denetimini yapan Bilgi Sistemleri ve Uyum Daire Başkanlığı'dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erdal Özcan, ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement