Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Yerel

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Mazbatasını Aldı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Mazbatasını Aldı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yerel seçimleri kazanan CHP Adayı Hüseyin Sarı, mazbatasını alarak resmen görevine başladı.

04.04.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yerel seçimleri kazanan CHP Adayı Hüseyin Sarı, mazbatasını alarak resmen görevine başladı.

Erdek ilçesinde 30 Mart tarihinde yapılan seçimlerde, rakibi Hüseyin Aysan karşısında yaklaşık 4 bin oy farkla seçimleri kazanan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Kuruca'dan aldı. Burada yerel seçimler süresince görev yapan kurul üyelerine teşekkür eden Sarı'ya başarı dileğinde bulunan Kurul Başkanı Kuruca, "Bizler seçim süresince çalışarak görevimizi yerine getirdik. Bundan sonraki 5 yıl görev belediye başkanlarının" diye konuştu.

Erdek'in yeni Başkanı Hüseyin Sarı ise adliye binası projesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Mazbatasını aldıktan sonra Erdek Belediyesi'ne giden Sarı, burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kazanmak ve kaybetmenin demokrasinin gereği olduğunu ifade etti. Sarı, "Bizler seçimi kazandığımız andan itibaren ilçemizin bütünşehir kapsamına alınması sonrasında 6'dan 22'ye çıkan mahallelerimize hizmet için geldiğimizin bilincindeyiz" dedi.

Yerel seçimlerde aldıkları oy oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarı, ülke genelinde iktidar partisinin yüzde 45 oy aldığını belirterek, "İktidar partisi yüzde 45 oy ortanı alırken bizler yüzde 53 ile belediye başkanlığını kazandık. Erdek belediye meclis üyeleri ve ben CHP'nin ülke genelinde en çok oy alan belediyeleri sıralamasında 10'uncu sıradayız" diye kaydetti.

Erdek belediyesinde bu güne kadar olan haksızlık ve hatalı uygulamaların sona erdiğini söyleyen Sarı, hukuksuz olarak imtiyaz kazananlar hakkında bu günden itibaren çalışma başlatılacağını söyledi. Sarı, "Geçtiğimiz 5 yılda bu memleketin nimetlerinden hukuksuz olarak faydalanan, yasal ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmeyenler ile bu günden itibaren mücadele etmeye başlayacağız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından 5 yıl önce kaybettiği seçimlerde görevini devreden Sarı, belediye başkanlığı makamına çıkarak başkanlık koltuğuna oturdu. Sarı, koltuğa oturmasının ardından attığı ilk imza ile belediye başkan yardımcılarından birisi olan Canan Kırdar'ı belediye başkan yardımcılığı görevine getirdi. Başkan Sarı, daha sonra bütünşehir kapsamında Erdek Belediyesine devrolan Karşıyaka Beldesi ve Ocaklar belde belediyelerini teslim almak üzere makamından ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement