Erdek'te işletmeciler sezondan umutlu - Son Dakika
Güncel

Erdek'te işletmeciler sezondan umutlu

Erdek\'te işletmeciler sezondan umutlu

Geçen yılı müsilaj nedeniyle tatsız geçiren Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Kapıdağ Yarımadası'ndaki konaklama tesisleri, bu sezon rezervasyon yoğunluğu yaşıyor.

25.07.2022 11:04  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yılı müsilaj nedeniyle tatsız geçiren Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Kapıdağ Yarımadası'ndaki konaklama tesisleri, bu sezon rezervasyon yoğunluğu yaşıyor.

Kyzikos ve Zeytinliada gibi ören yerlerinin yanı sıra mavi bayraklı 4 plaja sahip Balıkesir'in Erdek ilçesi ve çevresindeki 13 bin yatak kapasiteli otel, pansiyon ve misafirhanelerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Müsilaj sebebiyle geçen yılı istediği gibi geçiremeyen Kapıdağ Yarımadası'nda yer alan Balıkesir'in Erdek ilçesindeki işletmeciler, bu yılki yoğunluktan memnun.

"Tatil yapmak isteyenleri Erdek'e bekliyoruz"

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun bir altyapı çalışması olduğunu ve Türkiye'de turizmin başladığı ilk bölge olan Erdek'in kabuk değiştirdiğini söyledi.

Karışık, Erdek'in eski popülaritesine ulaşmasını istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda şehrimizde kanalizasyon ve doğal gaz çalışması yapılıyor. Erdek turizmini ayrıca profesyonel bir şekilde yapılması için çalışmamız ve çabamız var. Geçen yıl görülen müsilaj bu sezon hiç görülmedi. Deniz temiz ve berrak. İstanbul'a 2,5 saat uzaklıkta olan, metropol şehirlere en yakın ve en ucuz konaklama fiyatlarına sahip turizm bölgesi olan Erdek'e yazın kalan ayları için tüm turistleri davet ediyorum."

İlçedeki bir otelin işletmeciliğini yapan Ümit Kayra Başaran da Erdek'in eski günlerine dönmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Erdek'in son dönemde tercih edilen bir tatil yöresi olduğunu dile getiren Başaran, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı çok güzel ve çok kalabalık geçti. İnşallah ağustos ve eylül ayında da bu kalabalığı bekliyoruz. Tatil yapmak isteyenleri Erdek'e bekliyoruz. Bölgede güzel projeler yapılıyor. Konserler düzenleyenler oluyor. Son mazot ve benzin zamları sonrası İstanbul ve Bursa gibi çevre iller tamamen buraya gelmeye başladı. Bizim denizimiz cam gibi temiz, müsilajla alakalı bir durum yok. Şu an deniz harika ve temiz, bu konuda tatilcilerin müsterih olmalarını isterim."

Erdek'te bir otelin müdürlüğünü yapan Melis Forsınaç ise 2 yıldır salgın ve müsilaj nedeniyle tatil yapamayarak evlerinde olan tatilcileri Erdek'e davet etti.

Forsınaç, "Kısa bir süre sonra yazın son ayı ağustos ayına giriyoruz. Hem temiz denizi, koylarıyla hem de uygun fiyat ve kaliteli hizmetiyle Balıkesir'in incisi Erdek'e bütün tatilcilerimizi bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdek'te işletmeciler sezondan umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli
    10:53 Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli

    Sinop, Türkiye'nin en kuzeyinde yer alması, en mutlu ve en yaşlı insanları barındırmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun araştırmalarına göre, Sinop yıllardır en yaşlı il olarak belirlenirken, aynı zamanda en mutlu il olarak da öne çıkıyor. Sinop'un bu özellikleri, gençlerin büyük şehirlere göç etmesi ve yaşlıların huzurlu bir yaşam arayışıyla tercih etmesinden kaynaklanıyor.

  • Sivas Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden İftar Programı
    10:53 Sivas Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden İftar Programı

    Sivas'ın Ulaş İlçesinde bulunan Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, geleneksel iftar programını öğretmenler, personel, öğrenciler ve okul aile birliğinin katkılarıyla düzenledi. Okul Müdürü Ali Işıkver, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti.

  • Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu
    10:52 Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Osman Ercan, Hızır Bey Erkek Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet etti ve dua ederek oruçlarını açtılar. GSB İl Müdürü Osman Ercan, Vali Aksoy'a teşekkür etti ve gençlere başarılar diledi. Buluşma, öğrencilerin Vali Aksoy ve İl Müdürü Ercan ile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İSAM'ın amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu söyledi
    10:49 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İSAM'ın amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İSAM tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İslam Ansiklopedisi'nin amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu belirtti. Erbaş, İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu vurgulayarak, İSAM'ın hocaların tanınmasına ve ilmin yayılmasına katkı sağladığını ifade etti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor
    10:49 Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, mahallelerde gerçekleştirdiği yürüyüşler ile dernek ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Bakkalcıoğlu, Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Başkan Bakkalcıoğlu, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi ve teşekkürlerini iletti.

  • Enkaz 04: 17 İsimli Roman Depremleri Anlatıyor
    10:48 Enkaz 04: 17 İsimli Roman Depremleri Anlatıyor

    Eğitimci yazar Mustafa Coşkun tarafından yazılan 'Enkaz 04: 17' isimli roman, 6 Şubat depremlerini konu alıyor. Yazar, kitabıyla depremde yaşanan acıları unutmamak ve ders çıkarmak amacını taşıyor. İmza töreninde okuyucular, yazarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde 1 milyon 38 bin 991 seçmen 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak
    10:47 Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinde 1 milyon 38 bin 991 seçmen 3 bin 656 sandıkta oy kullanacak

    Samsun'da nüfusa kayıtlı 1 milyon 38 bin 991 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart'ta sandık başına gidecek. 17 ilçede 3 bin 656 sandıkta oy kullanma işlemi olacak. Samsun en kalabalık ilçesi İlkadım ilçesinde ise 241 bin 747 kişi sandığa gidecek.

  • Düzce'de Minik Eller Büyük Ormanlar Oluşturuyor
    10:46 Düzce'de Minik Eller Büyük Ormanlar Oluşturuyor

    Düzce'de Özel İnci Yıldız Anaokulu öğrencileri, Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Pınarlar Fidanlığı'nı ziyaret ederek, fidanların nasıl ağaca dönüştüğünü öğrendi. Öğrencilere sera ortamında süs bitkisi üretimi ve ağaç büyüme süreci hakkında bilgiler verildi. Minik öğrenciler, mazı tohumlarını saksılara ekip büyük bir özenle büyütecekleri ormanları oluşturdu.

  • Afyonspor Kulübü, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'a Vefa Ziyareti Gerçekleştirdi
    10:46 Afyonspor Kulübü, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'a Vefa Ziyareti Gerçekleştirdi

    TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Afyonspor kulübü, görev süresi Pazartesi günü sona erecek olan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'a vefa ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kulüp başkanı Nadir Güzbey, Çoban'a yaptığı hizmetler ve ilimize katkıları için teşekkür etti.


Advertisement