Erdim: Aile Çocuğun İlk Okulu - Son Dakika
Güncel

Erdim: Aile Çocuğun İlk Okulu

Erdim: Aile Çocuğun İlk Okulu

Saliha Erdim, çocukların günün şartlarına bağlı kalınarak yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

04.04.2013 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Huzurlu Aile Sohbetleri' konusunda seminer veren Aile Danışmanı Saliha Erdim, çocukların günün şartlarına bağlı kalınarak yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında Esenlerli kadınlara 'Huzurlu Aile Sohbetleri' konusunda seminer verdi.

Kazım Karabekir Mahallesi Kayseri Tomarza Akdere Köyü Derneği'nde gerçekleşen seminere; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Tomarza Akdere Köyü Derneği Başkanı İlhan Şen ve çok sayıda Esenlerli kadın katıldı.

Seminer öncesinde konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediyesi'nin hayatın her alanında vatandaşlara ulaşmaya gayret gösterdiğini belirtti. "Esenler'de yaşayan vatandaşlar her şeyin en güzeline layık" diyen Özkan, Esenlerliler'in ayağına giderek yaptıkları hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

HERKESE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Özkan'ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Belediye olarak 'Yerinde hizmet' anlayışıyla daha fazla program yapacaklarını kaydeden Polat, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak verdikleri hizmetlerden tüm Esenlerli kadınların faydalanmasını istediklerini belirtti ve programa katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

EVLİLİKTE GURUR OLMAZ

Selamlama konuşmalarının ardından seminer veren Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenlerli kadınları 'Huzurlu Aile Sohbetleri' konusunda bilgilendirdi. "İnsanı hareket ettiren bilgisidir" diyerek sözlerine başlayan Erdim, sorunsuz bir aile olmadığını belirterek, bilgiyle hareket edildiği sürece az hata yapılacağını ve böylece aile içi ilişkilerin daha sağlam temeller üzerine oturacağını ifade etti. "Bir ailenin hayatını cennete de, cehenneme de dönüştürmesi insanın elinde" diyen Erdim, "Allah bize daha iyi bir hayat yaşamak üzere bir form verdi" şeklinde konuştu. Erdim ayrıca eşlerin birbirine saygı duyması gerektiğini belirterek "Saygı talep edilmez, hak edilir" dedi. "Evlilikte gururu küçülteceğiz" diyen Erdim, kadınlara gururu bir kenara bırakmaları tavsiyesinde bulundu.

AİLE, ÇOCUĞUN İLK OKULUDUR

Ebeveynlerin çocuklara karşı tutumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili de konuşan Erdim, "Aile çocuğun ilk okulu, anne baba da ilk öğretmenleridir" dedi. Anne babaların, çocuklarını kendi dönemlerine bağlı kalarak yetiştirmelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Erdim, çocuğun günün şartlarına bağlı kalarak yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çocukların özellikle 3 yaşını bitirene kadar annelerine bağlı olduğunu belirten Erdim, annelere çocuklarını bu dönemde çok zorda kalmadıkça başkalarına bırakmamalarını tavsiye etti. "Çocuk 3 yaşına kadar kimin sözlerinden teselli buluyorsa, O'na bağlanıyor" diyen Erdim, bu dönemde annesinden ayrı kalan çocuğun psikolojisinin de bozulabileceğini belirtti.

ARKADAŞI OLAN ÇOCUK DAHA SOSYAL

Çocukların spora ve müziğe yönlendirilmesinin önemine değinen Erdim, ailelerin çocuğa yapabileceği işleri yaptırarak el becerilerinin geliştirmesine katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Çocukların arkadaşsız bırakılmaması gerektiğinin de altını çizen Erdim, arkadaşı olan çocukların daha sosyal olduklarını belirtti.

Televizyonun aile içi iletişimdeki etkilerine de değinen Erdim, bireylerin özellikle dizilerden olumsuz etkilendiğini kaydetti. Televizyon izlememenin, bu olumsuzluklardan kurtulmak için bir çözüm yolu olmadığını söyleyen Erdim, anne babasıyla iletişimi kuvvetli olmayan çocuğun çareyi sanal dünyada bulduğunu sözlerine ekledi.

Erdim, konuşmasının sonunda kadınlara eşlerini memnun etmelerini, iyiliğe vurgu yapmalarını ve takdir etmeyi bilmelerini tavsiye etti. Program sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Erdim, seminerin ardından Esenlerli kadınlar için kitaplarını da imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erdim: Aile Çocuğun İlk Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement