Erdoğan: 15 Temmuz İhaneti ve Fetö Konusundaki Özeleştirimizi Açık Yüreklilikle Yapabilmeliyiz... - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: 15 Temmuz İhaneti ve Fetö Konusundaki Özeleştirimizi Açık Yüreklilikle Yapabilmeliyiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz.

15.10.2018 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ bir sebep değil arızi bir sistemin ürettiği sonuçtur. FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 35. İl Müftüleri Toplantısı'nda konuştu.

"15 TEMMUZ İHANETİ VE FETÖ KONUSUNDAKİ ÖZELEŞTİRİMİZİ AÇIK YÜREKLİLİKLE YAPABİLMELİYİZ"

15 Temmuz darbe girişimine değinen  Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Darbe gecesi her biri Sütçü İmam'a dönüşen tüm din görevlilerinden Allah razı olsun. 15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz.

DEVLET VE TOPLUM YAPIMIZA SİRAYET EDEBİLMESİ BAZI EKSİKLİKLERİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapımıza sirayet edebilmesi bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Nasıl olup da böyle karanlık bir örgüt başındaki şarlatanın onca sapkınlığına rağmen bu derecede milletimizin inanç dünyasına etki edebilmiştir. Böyle menfur bir yapı körpe dimaları kendi insanına silah çekecek kadar gözü dönmüş mankurtlara dönüştürübilmiştir. Nasıl olup da hiç bir sorun yaşamadan serpilip büyüyebilmiştir.

FETÖ BİR SEBEP DEĞİL ARIZİ BİR SİSTEMİN ÜRETTİĞİ SONUÇTUR

FETÖ bir sebep değil arızi bir sistemin ürettiği sonuçtur. FETÖ milletiyle kavgalı, çarpık sistemin neden olduğu bir hastalıktır. Bunun devlet ve toplum bünyemize nüksetme durumu ise birilerinin iddialarının akisine yeni değil oldukça eskidir. FETÖ 1970'lerin ortalarında bünyeye girmiş ve 40 yılda sinsi bir şekilde büyümüş, palazlanmış  vücudun farklı organlarına  bulaşmış habis bir urdur. Örgüt en güçlü desteği 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalesinin faillerinden görmüştür.

FETÖ İLE MÜCADELEDE BİZ DE GEÇ KALDIK

FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama şunu da söyleyeyim, biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik. 7 Şubat MİT krizi ile hayat geçirilen önlemler FETÖ virisünün farkına varılmasını sağlamış ve FETÖ'nün bünyede daha fazla yayılmasına da hamd olsun engel olmuştur."

"15 TEMMUZ'UN SONUÇLARI ÇOK DAHA FARKLI OLURDU"

Erdoğan, "Şayet 17-25 Aralık girişimi sonrası anamuhalefetin engellemelerine rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı, emin olun 15 Temmuz'un sonuçları çok daha farklı olurdu" dedi.

"FETÖ EN GÜÇLÜ DESTEĞİ 80 DARBESİYLE, 28 ŞUBAT MÜDAHALESİNİN FAİLLERİNDEN GÖRMÜŞTÜR"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "251 insanımızın şehit olması, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması, bu şahısların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırmaya ne yazık ki yetmedi. Hatta sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propagandasını yapmaya devam ettiler. Millete kurşun sıkanlara 'ana kuzuları' diyerek örgüte kol kanat germeyi sürdürdüler. Diğer taraftan aynı çevreler sadece FETÖ meselesinde değil DEAŞ ve bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda da benzer bir tavır takınmışlardır. Biz rotamızı bugüne kadar bu çevrelerin davranışlarına göre çizmedik, çizmiyoruz. Bundan sonra da üç beş kifayetsiz muhterisin eleştirilerine göre politikalarımıza yön vermeyeceğiz. Doğru bildiğimiz milletimizin hayrına olduğuna inandığımız kararları kim ne derse desin uygulamaya devam edeceğiz.

TÜM ÇABALARIMIZA RAĞMEN TEHLİKENİN ATLATILDIĞINI SÖYLEYEMEYİZ

Yaşadıklarımızdan ders çıkartarak, muhasebe ve murakabemizi yaparak bir daha böyle acı hadiseler yaşamamak için gereken her türlü önlemi almayı sürdüreceğiz. Tüm çabalarımıza rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz. Tarihi birikimi, coğrafi konumu ve farklı inançları asırlardır barış içinde yaşatan kültürel zenginlikleriyle Türkiye, tüm İslam dünyasına öncülük yapabilecek tek ülkedir. Ümmet coğrafyasında fitne çıkaran bu yapıların ülkemizin ve bir virgül 7 milyar İslam aleminin geleceğinde yeri yoktur. Dinimizin hakiki mesajlarının duyulması için çaba harcamalıyız."

"MEYDAN TELEVİZYONLARDA SAZLI DANSLI PROGRAM YAPAN SOYTARILARA KALIYOR"

Din görevlilerine de seslenen Erdoğan, "Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor ortalıkta İslam adına ahkam kesiyorlar" dedi.

"CAMİLERİMİZ SÜREKLİ AÇIK OLMALI"

Camilerin sürekli açık olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Camilerimizi salt namaz kılıp sonra herkesin dağıldığı, cami kapılarının da kilitlendiği mekanlar haline getirmemeliyiz. Bu, Beytullah'ın şubeleri olan bu mübarek çatılara yapılabilecek en büyük haksızlık olur. Onun için camilerimiz sürekli açık olmalı" dedi.

Görüntü dökümü

-Erdoğan'nın konuşması

-Detaylar

Hakime TORUN/ANKARA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 15 Temmuz İhaneti ve Fetö Konusundaki Özeleştirimizi Açık Yüreklilikle Yapabilmeliyiz... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement