Erdoğan: 15 Temmuz'u Unutmayacağız, Unutturmayacağız - Son Dakika
Dünya

Erdoğan: 15 Temmuz'u Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Erdoğan: 15 Temmuz\'u Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarısız darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma törenine katıldı.

16.07.2017 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarısız darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kısıklı'daki konutlarından ayrılarak, Nakkaştepe'ye geldi.

Nakkaştepe'den tören alanına yürüyen Erdoğan çiftine, torunları da eşlik etti.

Alanda bulunan vatandaşlar, Erdoğan'ın yürüyüşünü kurulan dev ekranlardan takip etti.

Saat 21.00'de tören alanına gelen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile platformdan halkı selamladı.

Programa gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğraflarını taşıdı.

Vatandaşlar, programın başlamasını beklerken, 15 Temmuz marşlarını dinledi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Takımı'nın gösterisini izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, selamlamanın ardından şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu protokole geçti.

Başbakan Binali Yıldırım da tören alanına Çengelköy'den yürüyerek geldi.

Yıldırım, anma töreni için kurulan platforma çıkarak, katılımcıları selamladı.

Anma törenine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar Kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bazı milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra aralarında Orhan Gencebay, Metin Şentürk, Alişan, Nadide Sultan'ın bulunduğu sanat ve spor dünyasından isimler de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, şehitler için dua etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okundu ve saygı ışıkları yakıldı.

Vatandaşlar, okunan her isimden sonra "Burada" diye bağırdı.

Kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin millete yönelik ilk saldırı olmadığını, son saldırı da olmayacağını belirterek, "Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, PKK olmadığını, DEAŞ'ın sadece DEAŞ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz ama şu da bir gerçek ki piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz" dedi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceğinin, istikbalinin kurtarıldığını kaydeden Erdoğan, "O gece 2 bin 193 kardeşimiz yaralanarak gazilikle müşerref olurken, kalbini ve gözünü bize dikmiş milyonlarca kardeşimizin umudunu yaşattık. Ödediğimiz bedel ağır. Anaların, babaların, eşlerin, kardeşlerin, evlatların göz yaşlarına yürek yangınlarına değer biçmek asla mümkün değil

Auteur:

Tags:Gepost: 16 juli 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Erdoğan: 15 Temmuz'u Unutmayacağız, Unutturmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement