Fransız Le Point Dergisinin Skandal Erdoğan Kapağına Macron'dan Destek - Son Dakika
Güncel

Fransız Le Point Dergisinin Skandal Erdoğan Kapağına Macron'dan Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Diktatör" başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sahip çıktı.

29.05.2018 09:44  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point isimli derginin tehdit aldığını açıklamasının ardından bir mesaj paylaştı. Tacizin kabul edilemeyeceğini belirten Macron, "Basın özgürlüğü paha biçilemez" dedi.

"TACİZ EDİLİYORUZ" DEDİLER, MACRON SAHİP ÇIKTI

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisi, ülkedeki Erdoğan yanlıları tarafından taciz edildiklerini ve korkutulmaya çalışıldıklarını duyurdu. Konu ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir açıklama yaptı ve tacizin kabul edilemeyeceğini belirtti. Macron, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Basın özgürlüğüne paha biçilemez. Onsuzluk, diktatörlüktür" diye yazdı.

KALIN, ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın derginin yayımlanması sonrası 24 Mayıs'ta, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı: "Bir Fransız dergisi CB Erdoğan'a diktatör demiş. Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye'nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. 'Diktatör' diyerek o günleri geri getiremezsiniz."

Fransız Le Point Dergisinin Skandal Erdoğan Kapağına Macron\'dan Destek

Son Dakika Güncel Fransız Le Point Dergisinin Skandal Erdoğan Kapağına Macron'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement