Erdoğan'a Hakaret Sergisini Eleştirince Saldırıya Uğramıştı: 'Sanata Değil Ahlaksızlığa Karşıyım!' - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Hakaret Sergisini Eleştirince Saldırıya Uğramıştı: 'Sanata Değil Ahlaksızlığa Karşıyım!'

Erdoğan\'a Hakaret Sergisini Eleştirince Saldırıya Uğramıştı: \'Sanata Değil Ahlaksızlığa Karşıyım!\'

ALMANYA'nın Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, kentte bir süre önce açıldığında bölgede yaşayan Türklerin ve Türkiye'nin de tepkisini çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Özil'in fotoğraflarının müstehcen şekilde montajlandığı sergiyi, sosyal paylaşım sitesi...

29.11.2018 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, kentte bir süre önce açıldığında bölgede yaşayan Türklerin ve Türkiye'nin de tepkisini çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Özil'in fotoğraflarının müstehcen şekilde montajlandığı sergiyi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden eleştirmişti. Bazı çevreler tarafından o günden beri eleştirilen Kocalar, serginin üzerinden 8 hafta geçmesine rağmen yine 'Duisburg belediye başkanı sanata karşı' iddialarıyla yine gündeme taşındı.

BENİM DE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜM VAR

Yeşiller Partisi'nin açık mektubu sonrası Almanya basınında yer alan haberlerle sanat özgürlüğüne karşıymış gibi gösterilmesine tepki gösteren Kocalar, "Benim de fikir özgürlüğüm var. Beğenmediğim bir şeye olmamış diyebilmeliyim. O görüntü ahlaki değildi, hoş olmamıştı diyorum. Ben Duisburg şehrinin belediye başkanıyım. Sanata ve fikir özgürlüğüne zarar gelmesini istemediğim gibi birlikte barış içinde yaşama da zarar gelmesini istemiyorum. Birlikte barış içinde yaşama verdiğim destek yüzünden, demokrasi, fikir özgürlüğü ve işçi hakları için verdiğim mücadelelerden dolayı Federal Cumhurbaşkanından ödül almış biriyim. Yeşiller Partisi'nin basına yazdığı açık mektupta benim sanat özgürlüğü ile ilgili problemlerim olduğu izlenimi yaratıldı. Bu haksız suçlamalar karşılıksız kalmayacak, partim ve ben yasal haklarımızı arayacağız" açıklamasını yaptı.

TAKINTILI, SIKINTILI İNSANLAR VAR

Milli ve dini bayramlarda Türk derneklerine ziyaretinden bile belirli kesimlerin rahatsızlık duyduklarına dikkati çeken Sol Partili Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, "Resepsiyonlara gidişim bile tartışılıyor. Malesef takıntısı, sıkıntısı olan insanlar var yaşadığımız şehirde" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Hakaret Sergisini Eleştirince Saldırıya Uğramıştı: 'Sanata Değil Ahlaksızlığa Karşıyım!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement