Erdoğan'a Hakarete Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Hakarete Para Cezası

Gazetedeki köşe yazısında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Barış Atay'a, 7 bin 80 lira adi para cezası verildi.

02.06.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetedeki köşe yazısında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Barış Atay'a, 7 bin 80 lira adi para cezası verildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Barış Atay katıldı. Şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile iş adamı Yasin El Kadı'yı avukatları temsil etti.

Duruşmada savunması sorulan sanık Atay, üslup itibarıyla "sert eleştiri" getirmesiyle tanındığını ve yumuşak bir üslupla savunma yapacağını belirterek, "Bir yurttaş olarak evimde oturup televizyonu izlediğim zaman, aslında şunu görüyorum; bu durum artık iktidar için bir paranoya, yurttaşlar içinse cadı avına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. Adalet sisteminin bir ailenin özel mahkemesi gibi işlev görmesi, beni rahatsız ediyor. Bu çerçevede ben herhangi birini nasıl eleştirirsem, sonuçta basın mensubu olarak gördüğüm hususları eleştirme hakkımın olduğunu, bunun da bir suç olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Atay'ın avukatları da müvekkillerinin hakaret kastı olmadığını öne sürerek, Atay'ın beraatine karar verilmesini talep etti.

Beyanı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Müşteki Yasin El Kadı'nın avukatı Serkan Yar ise müvekkilinin benzer suçlamalardan aklandığını ve dava konusu yazıda müvekkilinden "şüpheli" olarak değil, "finansör" olarak bahsedildiğini dile getirdi.

Karar

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Atay'ın suç tarihinde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "kamu görevlisine alenen hakaret etmek" suçundan toplam 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Rıza koşulu gerçekleşmediği gerekçesiyle cezayı ertelemeyen mahkeme, birleşen dava dosyasının şikayetçisi Yasin El Kadı ile ana dava dosyası şikayetçisi Bilal Erdoğan yönünden, "hakaret" suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanık Atay'ın beraatini kararlaştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 23 Haziran 2014'de yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilerek, 9 Mart 2014'te Birgün gazetesinde yayınlanan ve Barış Atay tarafından kaleme alınan "Ey hükümetin başı" başlıklı yazıda, müştekilere basın yoluyla hakaret edildiği aktarılıyordu.

Şüpheli Atay'ın yazısında, müştekileri aşağıladığı, küçülttüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak haber yaptığı aktarılan iddianamede, şüphelinin 3 müştekiye yönelik "hakaret" suçundan toplam 1 yıl 8 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Hakarete Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement