Erdoğan'a Sunulan Rapora Göre; İstanbul'da Seçimin Kaderini Muhafazakar Kürt Seçmen Belirleyecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Sunulan Rapora Göre; İstanbul'da Seçimin Kaderini Muhafazakar Kürt Seçmen Belirleyecek

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleriyle ilgili hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanlığına sunduklarını belirterek "Seçimin kaderini muhafazakar Kürt seçmen belirleyecek" dedi.

16.05.2019 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandığa gitmeyen seçmende yüzde 6-7'lik bir artış olduğunu açıklayan MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundukları seçim değerlendirmesinde, "Seçimin kaderinde muhafazakar Kürt seçmenin etkili olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK PARTİLERİN OYLARI ÖNEMLİ HALE GELDİ

Mehmet Ali Kulat'a göre; arada yüzde 2-3 farkın olduğu bir seçimde bu partilerin oyları çok da fazla bir anlam ifade etmezken, 31 Mart'ta iki adayın sonuçlarının birbirine yakın olması nedeniyle küçük partilerin oyları çok daha önemli hale geldi. DW Türkçe'ye konuşan Kulat, sahada yaptıkları son araştırmalar çerçevesinde küçük partilerin oylarının genel olarak İmamoğlu lehine olacağını öngörüyor.

"SAADET PARTİLİLERİN EN UZAK OLDUĞU PARTİ..."

MAK Araştırma Başkanı Kulat, Saadet Partisi'nin kendi adayını çıkarmasına karşılık parti yetkililerinin AK Parti hakkındaki sert üslubu ve İmamoğlu lehine açıklamalarının parti tabanının önemli kısmını İmamoğlu'na yönlendirebileceğini belirterek, "Herkesin tahmin ettiğinin ötesinde Saadet Partililerin aslında en uzak olduğu parti AK Parti'dir. İnsanlarda genellikle ayrıldıkları eşleri onlar için en uzak kişilerdir. Siyasette de bu böyledir aslında" değerlendirmesinde bulundu.

İMAMOĞLU LEHİNE STRATEJİK BİR TUTUM

Saadet Partisi'nin yeniden kendi adayı ile seçime girme kararı siyasi kulislerde her ne kadar Millet İttifakı içinde olmasa da İmamoğlu lehine stratejik bir tutum olarak değerlendiriliyor.

23 Haziran seçimlerinde küçük partilerin oylarının yanı sıra sandığa gitmeyen kesimlerin oyları da odak noktası olmuş durumda. İstanbul'da 31 Mart seçimlerine katılım oranı yüzde 83.88'di.

HAZIRLANAN RAPOR CUMHURBAŞKANI'NA SUNULDU

Kulat, son yaptıkları ve rapor olarak Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti'ye de sundukları bir değerlendirmeyi paylaştı. Buna göre son seçimde İstanbul'da sandığa gitmeyen seçmen oranı yüzde 17 ve diğer seçimlerle kıyaslandığında bu oranda yüzde 6-7 oranında bir artış görülüyor.

"SEÇİMİN KADERİNDE MUHAFAZAKAR KÜRT SEÇMEN ETKİLİ OLACAK"

Sandığa gitmeyen yüzde 6-7 oranındaki seçmenin kimler olduğunu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamları ile analiz ettiklerini ifade eden Kulat, tespitlerini şöyle aktarıyor: "Eskiden beri AK Parti'ye oy veren muhafazakar Kürt seçmenin önemli bir kısmının bu kez sandığa gitmediğini gördük. Bu sonucu da Esenyurt, Pendik, Küçükçekmece, Bağcılar ve Sultanbeyli gibi muhafazakar Kürt seçmenin yoğun olduğu bölgelerde sandığa gitme oranı düşüklüğünden çıkardık. Seçimin kaderinde muhafazakar Kürt seçmenin etkili olacağını düşünüyorum."

Erdoğan\'a Sunulan Rapora Göre; İstanbul\'da Seçimin Kaderini Muhafazakar Kürt Seçmen Belirleyecek

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Sunulan Rapora Göre; İstanbul'da Seçimin Kaderini Muhafazakar Kürt Seçmen Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı
    14:29 Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 4 FETÖ, 2 PKK ve 1 DHKP-C üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu sınırda yakalandı.

  • İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor
    14:29 İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette büyük yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti
    14:29 Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Çavuşoğlu, basının özgürleştiği ve kendi işlerini görebildiği bir sistem kurma hayalini paylaştı.

  • Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı
    14:28 Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü, sahte mühürlü veya mühür kullanmadan üretilmiş araç plakalarının kullanılmasını engellemek için çalışma yaptı. Yapılan operasyonda Y.A.A. isimli şahsın işyerinde ve aracında yapılan aramalarda 20 araca ait 28 adet sahte araç plakası ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Y.A.A. hakkında adli ve idari işlemler yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    14:28 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcu, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyuldu. Zanlılar, altınları çantalarla bindikleri taksiyle kaçarken, taksi şoförü yaralandı. Şüphelilerin kaçış anları ise cep telefonuyla kaydedildi. Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin nezaket ziyareti olmadığını belirtti. Özel, önemli gündemlerinin olduğunu ve bu konuda parti içi kurullarla görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını umduklarını ifade eden Özel, Türkiye açısından anlamlı sonuçlar alacakları bir sürece gireceklerini belirtti.

  • Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor
    14:24 Nilüfer'de Eczacılık Kültürü Müzesi açılıyor

    Nilüfer Belediyesi tarafından açılacak olan Eczacılık Kültürü Müzesi'nin küratörlüğünü üstlenen Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile görüştü. Akın, müzenin kente değer katacağını belirtti.

  • Tavas'ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    14:24 Tavas'ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, yeterli yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sonrası, hayır yemeği dağıtıldı.


Advertisement