Erdoğan: Adaletin Bu mu Dünya? - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Adaletin Bu mu Dünya?

Erdoğan: Adaletin Bu mu Dünya?

Cumhurbaşkanı Adalet Akademisi'nde BM'ye ders verdi

02.02.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Akademisi'nde özellikle Suriye üzerinden BM'yi eleştirdi. Erdoğan "350 bin insan ölüyor. Hala müdahaleniz yok.. Bizim burada adaleti aramak hakkımız değil mi? Türkiye'deki mülteci sayısı ve harcanan para ortada. Sormazlar mı adaletin bu mu dünya" dedi. Erdoğan adalet kavramını anlatırken verdiği Mevlana örneği ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Adalet Akademisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) 5 daimi, 10 geçici üye bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- BM Güvenlik Konseyinde şu anda 5 daimi, 10 tane geçici üye var. Siz 10 tane geçici üyeyi oraya, laf ola beri gele koyuyorsunuz. Hiçbir yetkileri var mı? Yok. Bunun değişmesi lazım. Ama bir tane ülke var ki buna müsaade etmez. Neden? Yakaladıkları saltanatın elden gitmesini istemiyorlar. Şu anda Suriye'de 350 bin insan öldürülmüş vaziyette. 7 milyon insan evinden barkından uzak vaziyette. Fakat 2 ülke bağlıyor işi. Neresi? Çin ve Rusya. Defaatle konuşmamıza rağmen iş çözülemedi. Nerede adalet? 350 bin insan ölüyor. Hala müdahaleniz yok.. Bizim burada adaleti aramak hakkımız değil mi? Türkiye'deki mülteci sayısı ve harcanan para ortada. Sormazlar mı 'adaletin bu mu dünya' Orhan baba soruyor.

Somalili kardeşlerimize elimizi uzatalım dedik

- Afrika'ya gittiğimde oradaki insanların durumunu görünce içim acıyor tenekeler içerisinde yaşayan insanlar hastane yok. Biz hastane ve hemşireler için eğitim kurumu ve bazı okulları orada inşaa ettik. 10 bin metrekarelik bir elçilik binamız olacak. Bu insanlara elinizi uzatırsanız adilsiniz. Biz ta Somalili kardeşlerimize elimizi uzatalım dedik.

Mevlana örneği

- Bizin tarih, kültür ve inancımızda adalet merkezde yer alıyor. Atalarımız adalet ve zulum bir arada bulunmaz demiştir. Bizde bu anlayış ile 2001'de kurduğumuz partimizin başına adalet kavramını yerleştirdik. Peki adalet nedir? Bu kavramın ortak bir çerçeveye yerleştirilmediğini görüyoruz. Burada Mevla'nın adalet kavramını söylemek istiyorum. Adalet nedir. Ağaçları sulamak zulum nedir dikene su vermektir.

Kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir

- Şunu iyi bilmemiz lazım, kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir; asla. Ne Cumhurbaşkanı'na ne Başbakan'a ne elinde sermayeyi tutan para babalarına... Kimseye, hiçbir egemen güce teslim etmediğimiz sürece, işte o zaman yaratılmışların en şereflisi olan insan oluruz.

- 17-25 Aralık'ta da bir yerden talimat alanlar vardı. Hakimlerimiz, savcılarımız tamamen bağımsız olmalı. Aklını ve vicdanını başkasına vermiş kişiden ne savcı ne hakim olur.

- Zihnini ve vicdanını birtakım güçlerin eline vermiş kişiden hakim de olmaz, savcı da olmaz.

Siyasetçi siyasetini hakim savcı da kendi işini yapacak

- Demokrasilerde hukuk eli ile bir vesayet sistemi devre dışı kalırken onun yerine bir başkasını ikame etme söz konusu olmaz. Gücünü milletten almayan hiçbir gücün bu millete hükmetmesine izin vermedik vermeyeceğiz. Siyasetçi siyasetini hakim savcı da kendi işini yapacak.

- Adalet teşkilatını diğer güçlerin baskısından kurtarma konusunda önemli adımlar attık bunların en önemlisi 2010 referandumu ile gelen yeniliklerdir.

- Cumhurbaşkanı olarak yasama yürütme ve yargı arasındaki ahangi sağlamakla yükümlüyüm.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Adaletin Bu mu Dünya? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement